Головна Новини Бізнес податки Безкоштовні автомобілі і дорога нерухомість: журналісти перевірили декларації прокурора Сергія Стороженка
commentss НОВИНИ Всі новини

Безкоштовні автомобілі і дорога нерухомість: журналісти перевірили декларації прокурора Сергія Стороженка

Українські журналісти з'ясували, що в деклараціях прокурора Сергія Стороженка зазначено чимало дорогого майна, але походження витрачених на нього коштів чиновник не пояснив

20 вересня 2019, 16:22 comments1885
Поділіться публікацією:
Безкоштовні автомобілі і дорога нерухомість: журналісти перевірили декларації прокурора Сергія Стороженка

Київський прокурор Сергій Стороженко, який раніше згадувався в розслідуванні журналістів "Схем" про нібито недостовірне декларування, залишився при своїй посаді і обзавівся нерухомістю, вартість якої в кілька разів перевищує його річний дохід. Про це пише видання "КП в Україні".

Нагадаємо, у 2016 році "Схеми" з'ясували, що Стороженко постійно проживає в котеджі площею 300 кв. м. в мікрорайоні Бортничі під Києвом і водить Toyota Camry. Формально будинок і автомобіль належить його матері, але в його декларації не було внесене право на користування цим майном, що суперечить антикорупційного законодавства.

Посилаючись на декларації чиновника за останні три роки, "КП в Україні" зазначає, що після виходу розслідування він все ж задекларував майно матері. Вніс у декларацію Стороженко й інше майно, але походження витрачених на нього коштів не пояснив.

Згідно з декларацією, у 2018 році прокурор придбав нежитлові приміщення в Києві площею 153,9 кв. м. та вартістю 1,7 млн грн. У той же час за останні три роки офіційний дохід сім'ї Стороженка зріс з 325 до 642 тис. грн. Сума на банківських рахунках незначно скорочувалася з ₴200 тис. і $21 тис. в 2016 році до ₴170 тис. і $19,5 тис. в 2018 році.

"Але і це не покрило б такі витрати навіть частково. Виходить, на покупку нерухомості в 2018 році прокурор витратив у 2,5 рази більше річного доходу сім'ї. Декларації не проливають світло на походження 1,7 млн грн на купівлю нерухомості: немає жодних відомостей про продаж частини майна або позику", — йдеться в матеріалі.

Також, згідно з наданими НАПК даними, в 2017 і 2018 роках Сергій Стороженко і його дружина отримали у "безоплатне користування" від третіх осіб два елітних автомобіля Lexus RX 350 (2009 р. в) і Porsche Cayenne (2007 р. в). "КП в Україні" допускає, що машини могли бути оформлені на третіх осіб фіктивно, щоб уникнути питань про походження коштів.

Нагадаємо, не так давно новопризначений генпрокурор України Руслан Рябошапка анонсував перезавантаження ГПУ і очищення відомства від корупції. Законопроект про реформування ГПУ вже схвалений профільним комітетом Ради і рекомендований до прийняття в цілому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!