Головна Новини Бізнес податки Податок на посилки з-за кордону: Нефьодов заявив про плани повернути ліміт у 150 євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Податок на посилки з-за кордону: Нефьодов заявив про плани повернути ліміт у 150 євро

У Державній митній службі вважають мита не вигідними

24 вересня 2019, 17:59 comments2028
Поділіться публікацією:
Податок на посилки з-за кордону: Нефьодов заявив про плани повернути ліміт у 150 євро

Керівник Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що зменшення ліміту на безподаткові пересилання посилок в Україну з-за кордону до 100 євро було неефективним. Про це пише Економічна правда.

"В якійсь перспективі я б виступав за повернення ліміту в 150 євро, але з одночасною зміною механізму оформлення посилок взагалі", – зазначив Нефьодов.

Глава відомства також відзначив, що зараз процедура оплати мит з посилок вартістю вище 100 євро досить складна. Щоб отримати посилку, вартість якої перевищує зазначений ліміт, жителю нашої країни необхідно звернутися в митницю, подати декларацію в паперовій формі.

"Я не можу собі уявити людину, яка самостійно поїде на митницю, оформить митну декларацію для того, щоб заплатити 100 гривень мита. Відповідно, треба наймати митного брокера, а його послуги в рази перевищують витрати на це мито", — каже Нефьодов.

Він також зазначає, що зараз система працює не ефективно, так як держава витрачає на підтримку роботи митниць набагато більше грошей, ніж одержує від сплати мита. Саме тому Максим Нефьодов пропонує спростити процес і перевести його в електронну форму.

Раніше "Коментарі" писали, що з 1 липня 2019 року вступають в дію зміни до Податкового кодексу, які стосуються оподаткування посилок з-за кордону. Тепер, якщо вартість товарів у посилці сумарно перевищує 100 євро, одержувач-фізична особа зобов'язаний сплатити податок на додану вартість. Раніше цей поріг становив 150 євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!