Головна Новини Бізнес податки Зміни рентної плати на залізну руду повинні бути узгоджені з реформою податкового законодавства, - ЄБА
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміни рентної плати на залізну руду повинні бути узгоджені з реформою податкового законодавства, - ЄБА

На думку бізнесу, зміни в законодавстві щодо рентної плати за користування надрами істотно випереджають події і трансформують податковий ландшафт

30 вересня 2019, 11:52 comments1474
Поділіться публікацією:
Зміни рентної плати на залізну руду повинні бути узгоджені з реформою податкового законодавства, - ЄБА

Український бізнес підтримує анонсовані прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком наміри почати в 2020 році комплексну податкову реформу, але в той же час, деякі запропоновані зміни в податковому законодавстві істотно випереджають події. Про це йдеться в заяві Європейської Бізнес Асоціації, опублікованій на сайті організації.

Так, ЄБА звертає увагу на законопроекти №1210 і 1210-1, які зараз активно обговорюються в рамках робочої групи Верховної Ради. Зокрема, мова йде про запропоновані зміни у цих проектах, що стосуються рентної плати за користування надрами, які, на думку бізнесу, істотно трансформують податковий ландшафт для окремих сегментів бізнесу вже зараз, тобто ще до представлення і обговорення планованої реформи.

"Отже, щоб країна мала дійсно якісні та стабільні податкові правила, пропозиції щодо зміни в порядок оподаткування "ресурсних" платежів варто розглянути саме в ході планування очікуваної податкової реформи", — сказано в прес-релізі.

В ЄБА зазначають, що детальні прогнозні розрахунки про істотне збільшення податкового навантаження були представлені Державної податкової служби та Комітету ВРУ для обговорення та підготовки зваженого компромісного варіанту. Також обговорювалися можливі негативні наслідки такого збільшення податків.

"У той же час, в якості компромісного рішення, тимчасово на 2020 рік, можна розглянути варіант підвищення ставки для залізної руди з 8% до 10% та встановити мінімальний поріг рентабельності на рівні 150% від облікової ставки НБУ, що дозволить збільшити надходження в державний бюджет і не буде мати катастрофічних наслідків для бізнесу", — зазначають в асоціації.

На закінчення Європейська Бізнес Асоціація звернулася до профільного комітету ВРУ і до ДПС України із закликом створити Стратегічну групу з напрацювання змін до IX Розділу ПКУ та включити в неї представників бізнес-спільноти з метою розробки якісного податкового законодавства в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!