Маржа для тютюнових оптовиків, прийнята Радою, подвоїть доходи монополіста "Тедіс-Україна"

Поправка №8 в законопроект №1049 авторства голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів і податкової політики Андрія Холодова дозволить збільшити прибуток тютюнового оптовика-монополіста «Тедіс Україна» в два рази

За словами джерел в сфері оптових і роздрібних продажів тютюнових виробів, зараз маржа "Тедіс Україна" становить 3,5-4%. А якщо президент підпише прийнятий закон, то ця маржа збільшиться до 7%.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ініціатор поправки Андрій Холодов нібито контролює мережу роздрібного продажу тютюнових виробів "Т-Кіоск".

Експерти підрахували, що в разі прийняття поправки вартість сигарет в роздробі зросте на 7-10 грн за пачку, а загальна переплата складе до 300 млн. дол. у рік. І значна сума переплати може залишитися, на думку експертів, у монополіста оптової торгівлі цигарками – "Тедіс Україна".

Нагадаємо, 10 жовтня 2019 року Антимонопольний комітет України оштрафував компанію "Тедіс Україна" на 3,4 млрд грн. Колишній державний уповноважений Антимонопольного комітету Агія Загребельская заявила, що "Тедіс Україна" загрожує примусовий розділ. Але навіть у цьому випадку нові компанії будуть гарантувати собі маржу на рівні 7%.