Головна Новини Бізнес податки Гетманцев закликав шукати компроміс законопроекті про збільшення ренти на видобуток руди
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев закликав шукати компроміс законопроекті про збільшення ренти на видобуток руди

Нинішня редакція скандального законопроекту №1210 не дозволяє уряду і гірничодобувній галузі домовитися між собою

17 жовтня 2019, 09:43 comments1687
Поділіться публікацією:
Гетманцев закликав шукати компроміс законопроекті про збільшення ренти на видобуток руди

Голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев погодився з доводами експертів про те, що в разі прийняття законопроекту №1210 в нинішній редакції, залізорудні підприємства почнуть втрачати по 8,5 млрд грн. у рік.

Як зазначив парламентарій, у ситуації з податковим законопроектом, слід шукати компроміс.

"Ми розглянули пропозиції від галузі, від уряду – ми вважаємо, що десь потрібно знайти "золоту середину", тому що вони між собою домовитися не можуть", — сказав Гетманцев.

А поки підприємства і уряд намагаються домовитися, в регіонах країни вже почали страйкувати працівники гірничодобувної галузі. Зокрема, у Кривому Розі працівники днями прийшли під стіни мерії з закликом не допустити прийняття цього законопроекту. Учасники акції протесту висловили впевненість, що різке підвищення ренти негативно відіб'ється на їхніх зарплатах або більше того – взагалі залишить людей без роботи.

Нагадаємо, подані до Верховної Ради фракцією "Слуга народу" проекти законів №1210 і 1210-1 передбачають значне збільшення вартості видобутку та переробки залізної руди в Україні. За останніми оцінками учасників ринку, це може призвести до зростання рентних платежів в 4-5 разів.

В результаті, за даними міжнародної аудиторської компанії PWC, добувати руду в Україні буде дорожче, ніж в Росії, в дев'ять разів. Цим відразу ж скористаються конкуренти України на цьому ринку. Проти цих законопроектів виступили також Європейська бізнес асоціація та Американська торгова палата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!