Головна Новини Бізнес податки Підвищення ренти на руду буде працювати на Росію,- експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення ренти на руду буде працювати на Росію,- експерт

Істотне збільшення ренти на видобуток залізної руди серйозно погіршить інвестиційний клімат і позиції українських металургів на світовому ринку, від чого може виграти Росія

22 жовтня 2019, 12:32 comments1565
Поділіться публікацією:
Підвищення ренти на руду буде працювати на Росію,- експерт

"Якщо металургійний бізнес стане менш конкурентоспроможним порівняно з іншими провідними країнами, зокрема, з Росією, то ми безнадійно програємо. Треба знайти оптимальні рентні ставки на видобуток руди, думати про державний інтерес. Занадто велике підвищення зіграє в мінус державі", – сказав політолог Володимир Фесенко.

Експерт зазначив, що підвищення ренти є темою для дискусій. А прагнення забрати все у бізнесу не призведе до наповнення держбюджету.

Фінансист Сергій Фурса, в свою чергу, зазначив, що тиск на бізнес призвів до зниження фінансової привабливості України. Зокрема, "Арселор Міттал Кривий Ріг" виявився "під сильним тиском влади, в першу чергу, – Офісу президента".

Крім того, за словами економіста, низка податкових ініціатив влади також може негативно позначитися на інвестиційній привабливості України.

"Ініціативу по залізній руді (законопроект №1210) критикують дуже справедливо. Підвищення ренти на видобуток залізної руди – це було чисте бажання Коломойського, яке виникло нізвідки, він не відповідає нормальним світовим практикам і дійсно псує інвестклімат", – заявив Фурса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!