Головна Новини Бізнес податки В Україні стає складніше платити податки – дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стає складніше платити податки – дослідження

Наша країна не робить активних кроків для того, щоб спростити систему оподаткування

26 листопада 2019, 18:48 comments2063
Поділіться публікацією:
В Україні стає складніше платити податки – дослідження

Україна втратила 11 позицій у рейтингу легкості сплати податків і зайняла 65 місце серед 190 країн світу. Наша країна другий рік поспіль опускається на 11 позицій у цьому списку. Про це свідчать результати щорічного дослідження "Оподаткування 2020" (Paying Taxes 2020), яке проводиться дослідницькою компанією PwC разом з експертами Світового банку.

Експерти PwC в Україні відзначають, що втрата позицій нашою країною в першу чергу пов'язана з тим, що інші держави активно працюють над автоматизацією процесів і скороченням часу адміністрування податків, а також із збільшенням фіскального навантаження на бізнес в Україні.

Варто відзначити, що завдяки скасуванню ПДВ на капітальні інвестиції Туреччина за останній рік піднялася з 80 на 20 позицію в рейтингу. Також, суттєве скорочення часу перевірки коригувань звітності з податку на прибуток сприяло тому, що Угорщина піднялася з 86 на 56 місце.

Інші країни також проводять активну роботу над тим, щоб спростити процес сплати податків. Наприклад, Португалія, Франція, Польща, Литва, ввели звітності перед податковими органами в режимі реального часу. Завдяки цьому державні контролери можуть оперативно отримувати інформацію про різні операції, у той же час бізнесу тепер не потрібно подавати купу додаткових паперів разом з деклараціями.

Варто відзначити і те, що Казахстан запустив пілотний проект із використання блокчейн-технологій для адміністрування ПДВ, що також останнім часом розглядає і уряд Великобританії.

Раніше "Коментарі" писали про те, що народні депутати від партії "Слуга народу" Олександр Дубинський, Роксолана Підласа і Юлія Діденко у вівторок, 29 жовтня, зареєстрували законопроект №2338, згідно з яким пропонується підвищити річні ліміти для ФОПів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!