Головна Новини Бізнес податки Дії нардепа Холодова можуть вивести з українського ринку IQOS і GLO
commentss НОВИНИ Всі новини

Дії нардепа Холодова можуть вивести з українського ринку IQOS і GLO

Нардеп Андрій Холодів регулярно проводить робочі групи підакцизного підкомітету у Верховній Раді, метою яких є перегляд акцизних ставок на IQOS і GLO, що може призвести до конфлікту між виробниками ТВЕН і локальним виробником сигарил Львівською тютюновою фабрикою

16 грудня 2019, 09:55 comments2828
Поділіться публікацією:
Дії нардепа Холодова можуть вивести з українського ринку IQOS і GLO

Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодів активно намагається просувати 4-кратне підвищення акцизу на тютюн для нагрівання для систем IQOS і GLO. Про це свідчить, наприклад, заява парламентарія на його сторінці в Facebook.

"Зараз йде підняття акцизу на ТВЕН (тютюн для електронних девайсів). Подивимося, хто тут з народних депутатів України буде протестувати і турбуватися з-за можливих проблем для галузі", – заявив Андрій Холодів в соцмережі.

Раніше журналісти "Радіо Свобода" вказували на конфлікт інтересів у Холодова. Однак, незважаючи на це, нардеп в обхід голови профільного підакцизного підкомітету регулярно проводить робочі групи у Верховній Раді, що може призвести до конфлікту між виробниками ТВЕН і локальним виробником сигарил Львівської тютюнової фабрики.

Остання така робоча група була проведена Холодовим 10 грудня. Раніше ж сам парламентарій повідомляв про робочу зустріч 25 листопада, в ході якої він наполягав на різкому підвищені акцизу на ТВЕНи.

Причиною активності Андрія Холодова може бути майбутнє скасування скандальної поправки №8", яка гарантувала б тютюновому бізнесу маржу у 20% з кожної проданої пачки сигарет.

Нагадаємо, 3 жовтня на засіданні Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики в законопроект №1049 про єдиний рахунок для сплати податків, який абсолютно не торкався тютюнової галузі, депутати внесли й підтримали поправку, яка законодавчо встановлює фіксовану маржу при оптовому продажу сигарет – 7%, а при роздрібному – 13%.

У результаті з-за цієї поправки тютюнові компанії почали зупиняти фабрики і скорочувати виробництво, з'явився ризик серйозного падіння акцизних відрахувань у держбюджет і масових звільнень. Щоб врегулювати ситуацію, з компаніями зустрівся президент України, пообіцявши ініціювати скасування даної поправки.

Відповідний Меморандум минулого тижня був підписаний між Кабінетом Міністрів України і найбільшими тютюновими компаніями країни.

Раніше ЗМІ повідомляли, що депутат Холодів і його сім'я нібито опосередковано контролюють величезну мережу роздрібного продажу сигарет і, більш того, зі значної частини реалізації сигарет податки не сплачуються.

Після виходу програми Національне антикорупційне бюро України відкрило досудовий розгляд справи за підозрою у зловживанні владою або службовим становищем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!