Головна Новини Бізнес податки Верланов приписав собі заслуги відомства Мілованова
commentss НОВИНИ Всі новини

Верланов приписав собі заслуги відомства Мілованова

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський поставив перед урядом завдання вивести спиртову галузь з "тіні". Наскільки успішно справляються з цим завданням безпосередньо податкові органи в межах своєї компетенції, журналісти поцікавилися у голови Державної податкової служби України Сергія Верланова, але чіткої відповіді не отримали

25 лютого 2020, 17:05 comments2165
Поділіться публікацією:
Верланов приписав собі заслуги відомства Мілованова

Глава Державної податкової служби України Сергій Верланов не зміг продемонструвати, як його відомство справляється із завданням виведення спиртової галузі з "тіні", поставленим перед урядом президентом Володимиром Зеленським. Про це пише видання РБК Україна.

Наголошується, що головний податківець країни нічого не сказав журналістам про досягнення безпосередньо ДПС в цьому напрямку, при цьому почав перераховувати "досягнення" МЕРТа з частини ініціалізації процесу приватизації "Укрспирту".

Так, Верланов спочатку підтвердив свою присутність на нараді у Президента України з питань спиртової галузі та її детінізації, яке проходило в Тернополі. І додав, що його підлеглі нібито відразу приступили до виконання доручень Зеленського.

"ДПСУ замінила всіх своїх представників на акцизних постах, ввела їх ротацію, встановила камери", — сказав глава відомства.

Але як вплинули на детінізацію ринку перераховані вище дії, Верланов не згадав, ніяких кількісних показників виконання доручення також не надав.

Далі Верланов почав говорити про приватизацію "Укрспирту", підкреслюючи, що до роботи податкових органів не має ніякого відношення, оскільки цим процесом сьогодні зайняті в МЕРТ і у Фонді державного майна.

"Податкова повністю підтримує цю позицію уряду і, починаючи з другого півріччя, готова співпрацювати з майбутніми приватними власниками спиртових заводів", — додав податківець.

Таким чином, питання про підсумкові успіхи ДПСУ в боротьбі з детінізацією спиртової галузі залишається відкритим, при цьому є підстави вважати, що до приватизації держпідприємства очікувати детінізації спиртового ринку не варто.

Нагадаємо, як раніше повідомляли ЗМІ, в інтерв'ю РБК Верланов розповів про законність призначення директора Департаменту контролю за обігом підакцизних товарів Романа Гнатюка. Хоча саме цей департамент, напевно, і повинен був виконувати доручення президента шляхом посилення контролю за обігом безакцизної алкогольної продукції, у тому числі.

Також варто відзначити, що Роман Гнатюк привернув увагу НАПК у зв'язку з можливим незаконним збагаченням.

Більш того, Гнатюк приховував від НАПК свої інші квартири і земельні ділянки, оформлюючи їх на 69-річного батька — пенсіонера. Уточнимо, то раніше Гнатюк працював у ГФС під керівництвом Романа Насирова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!