Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук подав євродепутатам мирний план врегулювання ситуації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук подав євродепутатам мирний план врегулювання ситуації на Донбасі

У Європарламенті позитивно оцінили мирний план Медведчука

20 липня 2019, 17:12 comments1245
Поділіться публікацією:
Медведчук подав євродепутатам мирний план врегулювання ситуації на Донбасі

Віктор Медведчук, глава політради партії "Опозиційна платформа — За життя", в Європарламенті представив мирний план, як зупинити кризу на Донбасі. Досягти миру він пропонує шляхом прямих переговорів Київ — Донецьк — Луганськ — Москва і надання регіону статусу автономії.

Про це йдеться в сюжеті програми "Подробиці" на телеканалі "Інтер".

picture

"Поставлено головне стратегічне завдання — це повернути людей, а не території. Це люди, яким треба надати ті гарантії безпеки, ті умови і можливості, при яких вони могли б повірити української влади, сьогодні вже нової влади, для того щоб вони могли повернутися. І в нашому плані це називається — повернути Донбас в Україну, а Україну — на Донбас", — зазначив Віктор Медведчук.

picture

Він підкреслив, що про зміну меж України не може бути і мови, в той же час Донецьку і Луганську необхідно надати статус автономного регіону, змінивши для цього Конституцію країни.

"Ми запропонували цю автономію відповідно до Конституцією у складі України. Це є абсолютно нормальним явищем з точки зору права й основного закону. Я є фахівцем з конституційного права. Нами розроблено механізм внесення змін в Конституції, який, до речі, передбачений Мінськими угодами. Коли ми говоримо з приводу статусу та форми правління на території, як ми пропонуємо, автономного регіону Донбас, ми вважаємо, що там необхідно створити представницький орган, іменований Верховною радою, а головний виконавчий орган — Рада міністрів автономного регіону Донбас", — розкрив подробиці Медведчук.

picture

За його словами, представники Луганська і Донецька готові обговорювати даний мирний план. Також Медведчук підкреслив, що необхідно продовжувати переговори потрібно у форматі Київ — Донецьк — Луганськ — Москва.

Як повідомляють "Подробиці", євродепутати, які слухали презентацію, поставилися до цього позитивно. "Неможливо, щоб братні народи, як український і російський, де дружини, діти, — стріляли, і вирішували якісь проблеми з зброєю. Зброєю не вирішуються проблеми, проблеми потрібно вирішувати діалогом, потрібно домовлятися", — зазначив європарламентар від Словаччини Мирослав Радаковски.

"Для кожного, хто спостерігав за цим кризою, зрозуміло, що будь-яке рішення повинно виглядати так, як ми сьогодні почули. Пощастило, що зараз першокласний політик просуває ці плани. Тому що в минулому ми від України спостерігали більше бойових дій та ескалації. Тому вперше бачимо дуже раціональний план досягнення миру", — сказав Максиміліан Крах, євродепутат від партії "Альтернатива для Німеччини".

"Дуже важливий приїзд українських політиків сюди, в Європарламент, для подання позитивних планів за припинення війни на Донбасі. І саме це зробив сьогодні Віктор Медведчук. Якщо українці намагаються самі досягти миру у своїй країні, тоді у них є шанс. Якщо ж це буде робити хтось ззовні — це не буде працювати. Пан Медведчук представив конкретний план, і я бачу, що багато з європарламентарів погоджуються з ним", — заявив Нейтан Гілл, євродепутат від партії BREXIT.

Нагадаємо, 18 липня Віктор Медведчук за запрошенням Володимира Путіна відвідав Санкт-Петербург. Президент Російської Федерації провів зустріч з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, в якій взяв участь президент Білорусі Олександр Лукашенко.

В ході зустрічі Володимир Путін, Олександр Лукашенко і Віктор Медведчук обговорили питання економічного співробітництва і розвитку торговельно-економічних відносин між країнами. Ключовим моментом зустрічі стало обговорення представленого Віктором Медведчуком у Європарламенті мирного плану як фундаменту врегулювання конфлікту на Сході України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!