Головна Новини Політика внутрішня політика Україна обирає новий парламент
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обирає новий парламент

Виборчі дільниці працюватимуть з 8:00 до 20:00

21 липня 2019, 08:07 comments1924
Поділіться публікацією:
Україна обирає новий парламент

Сьогодні в Україні відбудуться дострокові парламентські вибори, за підсумками яких буде сформовано дев'яте скликання Верховної Ради.

Чергові вибори до Верховної Ради повинні пройти 27 жовтня 2019 року, але новообраний президент Володимир Зеленський у своїй інавгураційній промові оголосив про розпуск парламенту восьмого скликання. 

Нинішні вибори пройдуть за змішаною системою. Половину місць у Раді отримають представники тих партій, які подолають 5%-й прохідний бар'єр. Другу половину складуть депутати, обрані в мажоритарних округах.

Вибори проводяться не у всіх округах Донецької та Луганської областей і не проводяться в Криму. Тому в підсумку депутатів Ради буде обрано менше належних 450 — 424 нардепа.

Національний екзит-пол на виборах 21 липня проводять спільно Фонд Демократичні ініціативи, КМІС і Центр Разумкова. Його попередні результати оприлюднять одразу після 20:00, а оновлені дані екзитполу з'являться в 22:00.

Зазначимо, що контролювати хід виборів в Україні сьогодні більш 200 тис. спостерігачів. 1,6 тис. з них представляють іноземні держави та міжнародні організації.

За кордоном вже кілька годин триває голосування — в два ночі по Києву відкрилися виборчі дільниці в столиці Японії Токіо і столиці Республіки Корея Сеулі.

Як повідомляли "Коментарі", ппредставники окружної виборчої комісії 207 округу (Чернігівська область) поскаржилися на дії поліції, яка, за їхніми відомостями, без дозволу слідчого суду провела обшук в приміщенні ОВК. У комісії заявили, що під час обшуку правоохоронці пошкодили пломби на сервері ОВК, в результаті чого система "Вибори" зупинила роботу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!