Ми їх більше не побачимо: Стало відомо, хто з відомих політиків "пролетів" на виборах в Раду

Новий парламент цього разу буде без Савченко, Литвина, Берези, Добкіна і багатьох інших відомих політиків

До нового складу Верховної Ради IX скликання не потрапили багато відомих політиків. Про це свідчать попередні дані підрахунку голосів виборців у мажоритарних виборчих округах.

В 94-му виборчому окрузі не пройшов Ігор Кононенко, а в окрузі № 64 депутат Сергій Пашинський. Крім того, не потрапить в Раду і скандальна Тетяна Чорновіл, яка зазнала невдачі по мажоритарному округу № 27.

У київських виборчих округах програли Сергій Лещенко, Борислав Береза, Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко.

У Харківській області не змогли пробитися в Раду брати Михайло і Дмитро Добкіни, а в Донецькій області (округ № 51) Надія Савченко змогла набрати всього 8 голосів.

У Вінницькій області "пролетіли" Володимир Кістіон і співачка Анастасія Приходько.

Дуже несподіваною стала поразка на виборах в Житомирській області (округ № 65) екс-спікера ВР Володимира Литвина.

Також, швидше за все без депутатських мандатів будуть екс-регіонали Борис Колесніков і Сергій Ківалов, а також Олена Бондаренко. Не зміг набрати голоси і Євген Червоненко, який балотувався в Одесі.

Як повідомляли "Коментарі", Центральна виборча комісія вже опрацювала 50,24% електронних протоколів. Згідно з результатами обробки, у Верховну Раду проходять п'ять партій: "Слуга народу" - 42,44% голосів виборців, "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) – 12,87%, "Європейська солідарність" – 8,65%, ВО "Батьківщина" – 8,02%, "Голос" – 6,39%.