Мер Дніпра Філатов вимагає від Зеленського оголосити нові дострокові вибори

Філатов направив звернення президенту

Мер Дніпра Борис Філатов закликав президента Володимира Зеленського якомога швидше оголосити дострокові вибори в місцеві органи влади, повідомляє "Відкритий".

На брифінгу градоначальник заявив, що Україна потребує повного перезавантаження влади.

"Результат виборів до Верховної Ради показав, що в країні з'явилася політична сила, яка має можливість і волю самостійно встановлювати правила гри. Вітаю вас з цим успіхом. Це — величезний кредит довіри від народу і водночас не менша відповідальність. Країна вимагає повної зміни влади на всіх рівнях. Органи місцевого самоврядування повинні пройти іспит на відповідність. Це можна зробити єдиним способом — необхідно перезавантажити систему, не зволікаючи, провести позачергові вибори, які мають показати, хто насправді користується підтримкою населення, а хто прийшов у владу випадково", — підкреслив Філатов.

Градоначальник відзначив необхідність позбутися впливу напівкримінальних кіл на місцеві органи влади, завершити реформу децентралізації, внести зміни в Конституцію і внести до парламенту проект Кодексу про місцеве самоврядування.

Мер направив президенту відповідне звернення.


Відзначимо, згідно з результатами підрахунку 65,2% електронних протоколів, партія "Слуга народу" набирає 42,57% голосів за партійними списками в багатомандатному виборчому окрузі.