Головна Новини Політика внутрішня політика Експредставник президента в Криму, замішаний у справі НАБУ, може увійти у Вищу раду правосуддя,- ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експредставник президента в Криму, замішаний у справі НАБУ, може увійти у Вищу раду правосуддя,- ЗМІ

Колишній постійний представник президента Петра Порошенка в анексованому Криму Борис Бабін може потрапити у Вищу раду правосуддя за квотою президента, що дозволить йому уникнути кримінального переслідування у справі про корупцію.

22 липня 2019, 18:10
Поділіться публікацією:
Експредставник президента в Криму, замішаний у справі НАБУ, може увійти у Вищу раду правосуддя,- ЗМІ

Відзначається, що Бабін проходить по справі Національного антикорупційного бюро, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура може пред'явити йому підозру найближчим часом.

Як зазначають журналісти, Бабін є фігурантом кількох скандалів. Так, в 2015 році, будучи Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини, вступив у змову з чиновниками Мін'юсту і в обхід законодавчих актів про мирне врегулювання спору зобов'язався виплатити з бюджету кошти підприємству за рішенням Господарського суду. Сума збитку склала 54 млн грн. Через це Бабін нібито був звільнений з Кабміну.

Видання зазначає, що Бабін був призначений постійним представником президента в Криму в 2017 році нібито за протекцією екс-регіонала Сергія Ківалова. Він пропрацював до грудня 2018 року. На думку нардепа Мустафи Найєма, звільнення пов'язане з замахом на активістку Катерину Гандзюк в Херсоні.

Журналісти також звинуватили Бабіна у бездіяльності на посаді постпреда. За їх словами, Представництво не налагодило роботу з держорганами по темі Криму і з Адміністрацією президента Порошенка, не підтримала законопроекти уряду. А сам Бабін нібито проігнорував співпрацю з громадськими правозахисними організаціями, в тому числі, і з NGOs, а також повністю заблокував облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" на адмінкордоні з Кримом.

За даними журналістів, наразі Борис Бабін сподівається на призначення у Вищу раду правосуддя за квотою президента Володимира Зеленського. Також він може стати суддею Європейського суду з прав людини від України. Це дозволить Бабіну уникнути кримінальної відповідальності по справі, яку розслідує НАБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!