Головна Новини Політика рада Бізнес заявив про вісім приоритетів, які дозволять поліпшити економіку
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнес заявив про вісім приоритетів, які дозволять поліпшити економіку

Новий уряд повинен припинити тіньовий бізнес

22 липня 2019, 17:50 comments2575
Поділіться публікацією:
Бізнес заявив про вісім приоритетів, які дозволять поліпшити економіку

Європейська Бізнес Асоціація закликала новообраний пардамент звернути увагу на вісім пріоритетів, врегулювання яких створить якісні умови для роботи бізнесу і поліпшить інвестиційний клімат в Україні.

Про це повідомляє інформагентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу асоціації.

Так, серед цих пріоритетів протидія тіньовій економіці, продовження гармонізації законодавства України з нормами Євросоюзу, податкове регулювання та оподаткування, інфраструктура, нові технології, людські та природні ресурси.

Для протидії тіньовій економіці в асоціації вважають доцільною тотальну фіскалізацію, а також впровадження новітніх технологій РРО, захист прав інтелектуальної власності, підвищення відповідальності за невидачу фіскальних чеків, популяризацію безготівкових розрахунків, діджіталізацію процесів комунікації між бізнесом і владою, створення цивілізованого ринку електронної комерції, боротьбу з фальсифікатом, зокрема, харчових продуктів.

В рамках гармонізації законодавства України з нормами ЄС в асоціації рекомендують врегулювати питання ринкового нагляду, ввести європейський спосіб поводження з відходами, а також не допустити фактичного скасування захисту прав інтелектуальної власності для засобів захисту рослин за допомогою впровадження механізму так званого "експериментального виключення".

В контексті доступу до новітніх технологій, на думку асоціації, слід надати доступ українським аграріям до найсучасніших технологій захисту врожаю, а також скасувати деякі обмеження щодо клінічних випробувань, декриміналізувати клінічні дослідження.

Для прискорення проходження митного оформлення вантажів при здійсненні експортно-імпортних операцій в асоціації вважають за доцільне поряд з "єдиним вікном" забезпечити функціонування інституту уповноваженого економічного оператора та впроваджувати нову комп'ютеризовану систему транзиту.

Для зниження фіскального тиску на бізнес-асоціації рекомендують скасувати штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної, штрафів за самостійне уточнення звітів про контрольованих операціях, але при цьому повернути "старі" суми ПДВ, сформовані до 1 січня 2016 року.

В рамках розвитку інфраструктури асоціація пропонує для залучення приватних інвестицій у сферу логістики ввести одну з найпоширеніших форм державно-приватного партнерства в світі — концесію і одночасно створити Комісію з питань регулювання транспорту. У контексті розвитку людських ресурсів в асоціації рекомендують прийняти сучасний трудовий кодекс, а також врегулювати питання працевлаштування іноземців.

У напрямку розвитку природних ресурсів асоціація рекомендує ввести національну лісову політику, а також розробити новий кодекс про надра та запустити цивілізовану систему ринкових відносин з земельними ресурсами.

"Це далеко не вичерпний перелік пропозицій, адже багато ще треба зробити в контексті боротьби з корупцією, реформи судової гілки влади і правоохоронних органів. Тому, сподіваємося, що новообрана Верховна Рада прислухається до голосу прозорого і законослухняного бізнесу і вже з перших днів роботи почне ефективно взаємодіяти з його представниками ", — відзначили в асоціації.

Нагадаємо, сьогодні президент України підписав указ про протидію рейдерству.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!