Головна Новини Політика президент Влада ігнорує свої обов'язки в питанні обміну полоненими,- Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада ігнорує свої обов'язки в питанні обміну полоненими,- Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа-За життя» Віктор Медведчук заявив, що відмовляється від участі в офіційних переговорах з обміну полоненими, оскільки українське керівництво дуже ревно ставиться до його успіхів в обмінному процесі.

23 липня 2019, 13:49 comments1273
Поділіться публікацією:
Влада ігнорує свої обов'язки в питанні обміну полоненими,- Медведчук

"По-перше, питаннями обміну має займатися офіційна влада — пан Зеленський, як президент країни, і його команда. Це виняткова функція влади. Вони дуже ревно ставляться по відношенню до мене і до моїх можливостей, до мого ресурсу домовлятися по обмінам. Тому я заявив ще 2 місяці тому, що не збираюся займатися обмінами. По-друге, я продовжу займатися питаннями звільнення наших громадян як в Донецьку і Луганську, так і тих, хто відбуває покарання на території Російської Федерації, настільки, наскільки мені це вдасться", — підкреслив він.

Політик зазначив, що родичі полонених і ув'язнених, які перебувають на захопленій території Донбасу і в російських в'язницях, регулярно звертаються до нього за допомогою у звільненні.

"Нещодавно були звільнені чотири людини. Їх родичі роками просили, щоб я допоміг. Я займався тоді обмінами на прохання пана Порошенка. І в мене виходило (звільнив 489 осіб, вже з цими чотирма). Виходить зараз. І якщо вийде завтра — я інших теж звільню", — обіцяв Медведчук.

Віктор Медведчук додав, що для проведення обміну "всіх встановлених на всіх встановлених" необхідна лише політична воля президента України. Однак влада досі не домоглася повернення в Україну жодного полоненого.

"Я публічно заявив 2 місяці тому, що обмін всіх встановлених на всіх встановлених" можна зробити за 5-7 днів. Тому що ці списки давно готові, вони давно вивчалися. Чинний президент Зеленський міг піти по цьому шляху, але досі не пішов. Віз і нині там. Хоча, щоб провести обмін всіх встановлених на всіх достатньо політичної волі пана Зеленського", — констатував Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!