Шуфрич звинуватив Ахметова у скупці голосів на 105-му окрузі

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Нестор Шуфрич заявив про численні порушення на багатомандатному виборчому окрузі №105, де перемогу здобула представниця «Опозиційного блоку» Вікторія Гриб.

"Я перебуваю на 105-му виборчому окрузі, де бореться кандидат від "Опозиційної платформи — За життя" Сергій Медведчук і представник "Опозиційного блоку" Гриб, співробітниця київського ДТЕК Ріната Ахметова. Сьогодні ми тут вивчаємо обставини підведення підсумків голосування, і я шокований кількістю відвертих порушень", — сказав Шуфрич.

За словами нардепа, під час підготовки виборчого процесу на окрузі №105 були порушені кримінальні справи за фактом підкупу.

"В день голосування, в день підведення підсумків вже визначилися наступні порушення: кількість бюлетенів в урнах перевищує кількість бюлетенів, яка була видана, і не відповідає контрольним корінцям, і на деяких дільницях перевищує 5%. Також встановлені факти голосування одних і тих же людей на різних дільницях. Одному голосуючому давали можливість проголосувати за інших — це теж зафіксовано нашими спостерігачами та членами комісій, які представляють нашого кандидата. Військові, які мали право проголосувати тільки за партійні списки, голосували і за мажоритарників", — розповів він.

Шуфрич додав, що члени дільничної виборчої комісії переписували протокол, який раніше був направлений в окружну виборчу комісію.

"Я міг би ще перераховувати дуже багато порушень, і ще раз кажу, я багато бачив різного під час виборів, але люди до мене підходять і кажуть: Нестор Іванович, що ви тут за правду б'єтеся? Тут все куплено Ахметовим", — заявив нардеп.

Шуфрич заявив, що представники "Опозиційної платформи — За життя" відвідають округи в Донецькій області, де була зафіксована схожа ситуація з блокуванням підбиття підсумків виборів.

Нардеп звернув увагу, що на сайті Центрвиборчкому зазначено про підрахунок 100% голосів на окрузі №105, але результат, за його словами, не відповідає дійсності.

"Ні про яке завершення підведення підсумків виборів на 105-му окрузі і мови бути не може. Ми будемо вимагати кримінальної відповідальності всіх, хто був задіяний у передачі помилкової інформації з метою маніпулювання. Мета теж зрозуміла — хотіли деморалізувати всіх учасників виборчого процесу", — резюмував Шуфрич.