Головна Новини Політика внутрішня політика Вбивство Гандзюк: ГПУ припинила розслідування проти Мангера
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство Гандзюк: ГПУ припинила розслідування проти Мангера

Родичі активістки побоюються, що винні зможуть уникнути покарання

24 липня 2019, 16:41 comments1299
Поділіться публікацією:
Вбивство Гандзюк: ГПУ припинила розслідування проти Мангера

Генеральна прокуратура зупинила розслідування щодо підозрюваних у вбивстві радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера і Олексія Левіна, повідомляє "Слідство.Інфо".

Відповідне рішення було прийнято ще 16 березня. ГПУ виділила підозрюваних в одне провадження і зупинила його через те, що Левін знаходиться в розшуку і немає можливості проводити слідчі дії щодо нього. За версією слідства, Мангер і Левіним замовили нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерины Гандзюк, що спричинило її смерть. Вони є головними підозрюваними.

picture

picture

Обидві сторони процесу підтвердили прийняття цього рішення і заявили про намір оскаржити.

Так, захист Мангера наполягає, щоб призупинення розслідування стосувалося тільки Олексія Левіна.

"Вони кажуть, що поки не можуть знайти Левіна, в них ніяких доказів взагалі немає. Про що чітко вбачається з тексту постанови. Я розумію, що це просто спосіб відстрочити неминуче. Тобто на даний час прокуратура зрозуміла, що їм доведеться визнавати, що Мангер невинен, що жодного доказу у справі немає, і вони просто сфабрикували таку постанову, яка, в принципі, є юридично абсолютно абсурдною",- сказав адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

За словами юриста, якщо постанова залишиться в силі, то стосовно підозрюваних не зможуть проводити жодних слідчих дій.

Сторона потерпілих також не згодна з постановою і вважає, що документ дозволить винним уникнути відповідальності.

"Більше нас непокоїть те, що провадження зупинили, не продовживши строки досудового розслідування", — сказала сказала представник сім'ї Гандзюк Євгенія Закревська.

Вона пояснила, що розслідування може тривати максимум рік з моменту повідомлення людині про підозру і не більше 18 місяців з початку розслідування. Однак під час останнього продовження строку досудового розслідування слідство розрахувало цей термін з дати пред'явлення першої підозри виконавцям — 3 серпня минулого року, в той час як Левіну підозра була висунуто в грудні 2018 року, а Мангеру — у лютому 2019 року.

"Строк розслідування щодо Левіна та Мангера необхідно продовжити, для чого прокуратура має відновити провадження і подати клопотання про продовження до суду", — каже Закревська.

Якщо цього не відбудеться, то Левін і Мангер назавжди уникнуть відповідальності.

Нагадаємо, 31 липня 2018 в Херсоні невідомий облив Катерину Гандзюк сірчаною кислотою. В результаті вона отримала опіки 40% тіла. 1 серпня активісту санітарним бортом терміново доставили в Київ. 4 листопада вона померла.

В організації нападу на Гандзюк прокуратура звинуватила Владимслава Мангера і Олексія Левіна (Москаленка), який, за деякими даними, ховається в Домініканській Республіці. Виконавці злочину визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством. 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області засудив їх до термінів від 3 до 6,5 років позбавлення волі. 18 липня вирок набув чинності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!