В італійському комюніке за результатами розмови Конте із Зеленським немає ні слова про Маркива

У Зеленського заявили, що сторони обговорили долю засудженого до 24 років ув'язнення українця.

В офіційному комюніке за підсумками телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та голови Ради міністрів Итальии Джузеппе Конте, поширеному італійською стороною, немає згадки про український нацгвардейце Віталія Маркиве.

В документі вказується, що Конте привітав Зеленського з успішними парламентськими виборами, а також підтвердив підтримку Італією територіальної цілісності і суверенітету України в контексті повної реалізації Мінських угод.

"Голова Ради, зокрема, високо оцінив заяви президента Зеленського на користь відновлення діалогу, який міг би створити умови для врегулювання конфлікту в східних регіонах України", - йдеться в комюніке.

Як повідомляли "Коментарі", президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Итальии Джузеппе Конте. У ході зустрічі співрозмовники обговорили недавній вирок суду р. Павія громадянину України, військовослужбовцю Нацгвардії України Віталію Маркивупо звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккелли на Донбасі в 2014 році.