Зеленський прийняв вірчі грамоти від п'яти послів

Грамоти були прийняті у послів Республіки Корея, ПАР, Республіки Фінляндія, Республіки Словенія та Федеративної Республіки Німеччина

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у ряду послів іноземних держав: Республіки Корея - Квон Ки Чанга, ПАР - Андре Йоганнеса Гроеневальда, Республіки Фінляндія - Пяйві Лайне, Республіки Словенія - Томажа Менцина та Федеративної Республіки Німеччина - Анки Фельдгузен. Про це повідомляє прес-служба президента.

Під час бесіди з послом Республіки Корея в Україні Квон Ки Чангом обговорювалися питання активізації політичного діалогу на вищому рівні між Україною і Південною Кореєю та перспективи торгово-економічного і інвестиційного співробітництва.

Порушувалося питання введення безвізового режиму для громадян України, що повинно сприяти розвитку міжособистісних контактів. Голова держави запросив президента Кореї Мун Чже Іна відвідати Україну з візитом.

Під час розмови з новим послом ПАР в Україні Андре Йоганнесом Гроеневальдом президент України наголосив на важливості інтенсифікації політичного діалогу. За словами Володимира Зеленського, Україна розглядає ПАР як перспективного партнера в Африці і налаштована на поглиблення взаємовигідного співробітництва у всіх сферах. Особливу увагу співрозмовники приділили обговоренню тематики торговельно-економічного співробітництва, зокрема, перспективі проведення цього року українсько-південноафриканського бізнес-форуму. Володимир Зеленський висловився за налагодження більш тісної і конструктивної взаємодії між Україною та ПАР в рамках її непостійного членства в Раді безпеки ООН. Президент України також передав запрошення президентові ПАР Матамели Сирілу Рамафоси відвідати Україну з офіційним візитом.

Посла Республіки Фінляндія Пяйві Маріта Лайні Володимир Зеленський подякував за послідовну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також за вагому гуманітарну і експертну допомогу, яку Гельсінкі надає нашій країні на двосторонньому рівні. Глава держави виділив практичну допомогу з боку Фінляндії у проведенні системних реформ, зокрема у сфері шкільного освіти і енергоефективності.

У розмові з послом Республіки Словенія Томажем Менцином президент подякував країну за послідовну політичну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Володимир Зеленський високо оцінив допомогу Словенії у сприянні реабілітації понад 400 українських дітей, батьки яких загинули на Донбасі.

Спілкуючись з послом ФРН Анкою Фельдгузен, глава держави подякував німецькій стороні за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також істотну фінансово-технічну допомога для сприяння процесу структурних реформ в нашій країні.

Вірчі грамоти — документ, який отримує голова дипломатичного представництва класу послів або посланців для посвідчення його представницького характеру і акредитації в іноземній державі. У ньому висловлюється прохання вірити всьому тому, що буде викладати посол від імені глави своєї держави та уряду.