Головна Новини Політика внутрішня політика СБУ затримала російський танкер, що блокував Керченську протоку
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала російський танкер, що блокував Керченську протоку

Танкер увійшов у порт Ізмаїла під іншою назвою

25 липня 2019, 15:11 comments4879
Поділіться публікацією:
СБУ затримала російський танкер, що блокував Керченську протоку

СБУ спільно з Військовою прокуратурою затримала танкер "NEYMA" (ІМО 8895528, MMSI 273347000, прапор РФ), який блокував українські військові судна "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу" в Керченській протоці в листопаді 2018 року під час нападу на українських моряків, повідомляє прес-служба СБУ.

За фактом блокування танкером українських кораблів СБУ проводить досудове розслідування. В ході слідства було встановлено, що власники танкеру після інциденту в Керченській протоці перейменували судно на "NIKA SPIRIT".

"24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер "NIKA SPIRIT", який за номером ІМО — 8895528, згідно даних міжнародної інформаційної системи EQUASIS ідентифіковано як вже відомий танкер "NEYMA", що був використаний для перекриття Керченської протоки", — йдеться в повідомленні.

Зараз на затриманому танкері закінчено санкціонований українським судом обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів і записів радіопереговорів під час конфлікту, бортових журналів. Також допитані члени екіпажу.

Зазначене судно визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

В даний час по даній справі заочно повідомлено про підозру 15 посадовим особам вищого військового керівництва РФ, у тому числі одному контр-адміралу, двом віце-адміралам і генерал-полковнику.


Нагадаємо, 25 листопада 2018 року кораблі Прикордонної служби ФСБ Росії захопили в полон 24 українських військових і три судна ВМС України "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу".

Моряки визнали себе військовополоненими. Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію відпустити моряків і повернути Україні суда. Однак РФ це рішення не виконала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!