ОПОРА підрахувала двійників, які "вкрали" перемогу у кандидатів від "Слуги народу"

Всього було встановлено мінімум 150 кандидатів-двійників

На семи виборчих округах під час дострокових парламентських виборів так звані кандидати-двійники негативно вплинули на результати голосування, повідомляє прес-служба мережі "ОПОРА".

"За підрахунками ОПОРИ, на цих виборах балотувалося понад 90 кандидатів (в 55-ти одномандатних виборчих округах), які, будучи самовисуванцями, видавали себе за представників приватного підприємства, громадської чи благодійної організації "Слуга народу" або (значно рідше) "Голосу". Національна поліція України порушила 34 справи щодо незаконного використання брендів партій", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що також використовувалась класична технологія двійників, коли балотувалося кілька кандидатів з однаковими або співзвучними прізвищами, а іноді ще й повні тезки.

Так, на одномандатних округах №37, 64, 78, 119, 146, 198, 210 зусилля кандидатів-двійників були успішними.

В окрузі №37 Дніпропетровської області з різницею в 1208 голосів самовисуванець Дмитро Шпенов переміг представника "Слуги народу" Ігоря Фартушного. При цьому п'ять самовисуванців, які вказали належність до організацій, що містить в назві "слуга народу" сукупно отримали 11 365 голосів. Крім того, однофамілець Фартушного набрав 1112 голосів.

В окрузі №64 Житомирської області нардеп-самовисуванець Володимир Арешонков переміг В'ячеслава Сигачова від "Слуги народу" з різницею в 640 голосів. При цьому самовисуванець Анатолій Арешков, який працює у ТОВ "Слуга Народу!", набрав 5872 голосу.

В окрузі №78 (Запорізька область) кандидат від "Опозиційної платформи - За життя" Олександр Пономарьов на 3289 голосів випередив кандидата від "Слуги народу" Віталія Боговіна. Його однофамілець, керівник проектів громадської організації "Громадський рух "Слуги народу", самовисуванець Василь Боговін отримав 3860 голосів.

В окрузі №119 у Львівській області з перевагою в 140 голосів виграв нардеп Михайло Бондар. На другому місці був кандидат від "Слуги народу" Орест Кавецький. А голова правління громадської організації "Слуга народу України", самовисуванець Віталій Кравчук отримав підтримку 2398 виборців.

В окрузі №146 кандидат від "Слуги народу" Фелікс Урін програв самовисуванцю, нардепу Юрію Шаповалову з різницею в 2706 голосів. Четверо кандидатів, які працюють в ПП "Слуга народу" набрали разом 3641 голос.

В окрузі №198 (Черкаська область) нардеп-самовисуванець Сергій Рудик випередив кандидата від "Слуги народу" Наталію Дяченко на 1015 голосів. А заступник директора Всеукраїнського благодійного фонду "Слуга народу", самовисуванець Олександр Пилюхно отримав 1395 голосів виборців.

В окрузі №210 в Київській області самовисуванець Сергій Коровченко випередив кандидата від "Слуги народу" Дмитра Пахомова, який посів лише третє місце. При цьому двоє кандидатів-самовисуванців, які були співробітниками до ТОВ "Слуга народу" і Громадського руху "Слуга народу", отримали на двох 5596 голосів.

Нагадаємо, за підсумками підрахунку 99,9% голосів партія "Слуга народу" буде мати монобільшість у Верховній Раді.