Головна Новини Політика зовнішня політика Україна в ОБСЄ озвучила втрати під час минулого "перемир'я"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в ОБСЄ озвучила втрати під час минулого "перемир'я"

Україна вірна позиції обов'язкового виконання Мінських угод

25 липня 2019, 21:22 comments1820
Поділіться публікацією:
Україна в ОБСЄ озвучила втрати під час минулого "перемир'я"

З часу оголошення попереднього режиму припинення вогню в Донбасі у березні поточного року загинули майже півсотні українських військових і понад 300 були поранені, передає Укрінформ".

"Починаючи з попереднього режиму припинення вогню, який розпочався на Донбасі на початку березня цього року, втрати українських військовослужбовців становили 356 осіб, серед яких 49 загиблих. Це та ціна, яку ми заплатили минулого разу за порушення Росією домовленостей, досягнутих з Україною за посередництва ОБСЄ в рамках Тристоронньої контактної групи", — сказав постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Дипломат підкреслив, що з початку нового перемир'я, яке триває з 21 липня, було зафіксовано мінімальну кількість обстрілів, але "ця кількість жертв нагадує нам про те, що відбувається, коли він порушується".

Цимбалюк також наголосив, що перемир'я в Донбасі має бути стійким.

"Щоб зробити припинення вогню всеосяжним, стійким і необмеженим, як це було домовлено у Мінську 17 липня, ми повинні рухатися вперед шляхом імплементації інших без пекових положень Мінських домовленостей, передусім, виведення важкого озброєння, іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців з території України", — підкреслив дипломат.

Як повідомляли "Коментарі", 21 липня в Донбасі набула чинності чергове перемир'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!