Я бачу одну опозицію в Україні - "Опозиційну платформу – За життя", - політолог Годний

Експерт упевнений, що саме «Опозиційна платформ – За життя» зможе встановити мир у країні і виведе з кризи

Єдиною політичною силою, яку можна вважати конструктивною опозицією до влади в Україні є партія "Опозиційна платформ – За життя", яка стала другою за підсумками парламентських виборів Україні. Про це заявив політолог Сергій Годний в ефірі телеканалу "Росія 1".

"В Україні відбулися вибори. Є питання: хто буде опозицією? Я бачу одну опозицію – я бачу "Опозиційну платформу – За життя", яка має чіткий план по Донбасу. І вона має певну підтримку", - зазначив він.

Експерт вважає, що саме у "Опозиційної платформи – За життя" є реальний план досягнення миру на Донбасі і виведення країни з тривалої кризи, чого досі (всупереч очікуванням виборців) так і не представила команда нового президента.

"З маркетингової точки зору українці голосували проти минулого, за майбутнє... Вони ж (я маю на увазі команду Володимира Зеленського) зовсім нічого не пояснили, нічого людям не показали, - зазначає політолог. - Вони до досі говорять про те, що у них є план. Але ми маємо один єдиний план – "Опозиційної платформи - За життя", який був презентований. Про нього говорять і про нього знають".

Крім того, Сергій Годний впевнений, що саме мирний план-концепція Віктора Медведчука та "Опозиційної платформи - За життя" допоможе не тільки повернути світ в Україну, але і вже сьогодні сприяє відновлення діалозі між Києвом і Москвою.

"Він (мирний план-концепція – ред.) може подобатися, він може не подобатися, але він є. І він є певним тригером для того, щоб за тиждень до виборів президент Зеленський зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Це важливий телефонна розмова, - зазначив політолог і додав, що Зеленський чітко бачить соціологію, і він чудово розуміє, що 84% українців за те, щоб війна була припинена".