Головна Новини Політика внутрішня політика Франс Прес: Медведчук повернувся на політичну арену в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Франс Прес: Медведчук повернувся на політичну арену в Україні

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук заявив в інтерв'ю Франс Прес, що Україна має проводити прямі переговори з Росією для врегулювання конфлікту в Донбасі

26 липня 2019, 13:34 comments1139
Поділіться публікацією:
Франс Прес: Медведчук повернувся на політичну арену в Україні

"Український політик Віктор Медведчук, близький союзник російського президента Володимира Путіна, повернувся на політичну арену після того, як його партія посіла друге місце на парламентських виборах в країні на вихідних. Партія "Опозиційна платформа — За життя" набрала 13% голосів, що дозволило Медведчуку, який перебуває під санкціями США, повернутися в український парламент через більш ніж десяти років", — пише видання.

Як зазначають французькі журналісти, Віктор Медведчук раніше був депутатом Верховної Ради, який очолював адміністрацію президента при Леонідові Кучмі. Після Помаранчевої революції він зник з української політики і успішно займався бізнесом, але з 2014 року є одним з учасників Трехсторонньої контактної групи в Мінську з боку України.

"Медведчук ніколи не визнавав Кремль стороною конфлікту, кажучи лише про те, що Москва має вплив на Сході України", — пише Франс Прес.

Інформагентство звертає увагу, що політик не визнає анексію Криму і вважає півострів частиною України, а також закликає надати автономію Донецькій та Луганській областей, підтримуючи прямі переговори з представниками непідконтрольної частини Донбасу.

"Ми маємо вести переговори з Росією з питання про мир. Іншого шляху немає", — підкреслив Медведчук, додавши, що зв'язки між Україною і Росією мають бути відновлені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!