Головна Новини Політика внутрішня політика У Генпрокуратурі озвучили претензії до Окружного адмінсуду Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генпрокуратурі озвучили претензії до Окружного адмінсуду Києва

У ГПУ розповіли про великий обсяг доказів по справі адмінсуду

26 липня 2019, 16:09
Поділіться публікацією:
У Генпрокуратурі озвучили претензії до Окружного адмінсуду Києва

Генеральна прокуратура звинувачує Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) у втручанні в діяльність органів державної влади, а також тиск на них, повідомляє "РБК-Україна".

"Зафіксована величезна кількість втручань у діяльність органів державної влади. Той організований системний тиск на прийняття рішень судами, вплив на інші органи не має нічого спільного з правосуддям. На це обов’язково має бути реакція, і реакція негайна. Органи, в які здійснювали втручання: це і вплив на прийняття рішень Конституційним судом, на прийняття рішень ВККС і ВРП. Фактично у ті органи, які єдині можуть впливати на судову систему і притягнення до дисциплінарної відповідальності, на міністерства і відомства, вплив на ДБР", — сказав керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Прокурор зазначив, що "за допомогою керівництва можуть тиснути на будь-кого, викликати на допити, щоб прийняти ті чи інші необхідні рішення".

Горбатюк також додав, що слідство має у своєму розпорядженні величезним обсягом інформації "за ознаками злочинів, яким обов'язково буде дана оцінка".

За словами прокурора, були зафіксовані розмови керівництва Окружного адмінсуду.

"Зафіксовані розмови можуть свідчити про вчинення головою та суддями ОАСК корупційних порушень, у тому числі одержання неправомірної вигоди", — додав він.

Як повідомляли "Коментарі", 26 липня детективи Національного антикорупційного бюро спільно з Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!