Ексглава поліції Одещини відправлений під домашній арешт

Попередньо, збиток у справі Головіна - 50 млн грн

Солом'янський районний суд Києва обрав колишньому начальнику ГУ Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, повідомляє "Думська".

Судове засідання тривало більше 6 годин. Головін своєї провини не визнав.

Представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили для генерала поліції арешту з можливістю виходу під заставу в 23 млн грн. Сторона обвинувачення підозрювала, що Головін може сховатися на окупованій території Луганської області, де народився і раніше працював.

Адвокати, у свою чергу, наполягали на незаконності арешту та невинності Головіна і просили відпустити його під особисте зобов'язання.

Прокуратура має намір подати апеляцію на рішення суду.

Як повідомляли "Коментарі", 26 липня представники НАБУ повідомили про затримання колишнього начальника Главку поліції Одеської області Дмитра Головіна, його заступника Костянтина Гейко та двох директорів фірм. Їм були вручені підозри. Пізніше в прокуратурі повідомили, що Гейко втік, а один з підприємців переховується за кордоном.

Колишнім поліцейським і підприємцям інкримінують ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням). НАБУ і департамент внутрішніх розслідувань Нацполиции встановили, що Дмитро Головін, Костянтин Гейко і двоє підприємців заволоділи великою партією контрафактних цигарок на суму близько 50 млн грн, які були речовими доказами по кримінальному провадженню, з метою їх продажу.