Головна Новини Політика внутрішня політика У МЗС розкритикували "цинічний" візит прем'єра РФ до Севастополя
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розкритикували "цинічний" візит прем'єра РФ до Севастополя

Делегація на чолі з Медведєвим відвідала Крим на парад окупаційного флоту

28 липня 2019, 18:25 comments1426
Поділіться публікацією:
У МЗС розкритикували "цинічний" візит прем'єра РФ до Севастополя

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з українською стороною візитом делегації на чолі з російським прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим до тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це опубліковано відповідну заяву на офіційному сайті МЗС.

"Зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням з боку України. Цинічної стала і мета" візиту "- участь в параді окупаційного флоту Росії", — зазначено в заяві.

МЗС зазначило, що продовжує дотримуватися принципової позиції про неприпустимість неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м.Севастополь.

"Спроба російської сторони інтерпретувати подібні "візити" в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними і свідчать про відверте нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, її зобов'язаннями за двосторонніми та багатосторонніми договорами", — відзначають в міністерстві.

У відомстві звертають увагу, що вся повнота відповідальності за негативні для Автономної Республіки Крим і Севастополь наслідки тимчасової присутності на Кримському півострові російських окупаційних адміністрацій відповідно до норм міжнародного права покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта.

Нагадаємо, американське видання опублікувало статтю, де прямо називає окупований Крим суб'єктом Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!