Головна Новини Політика внутрішня політика Глава НАЗК розповів, як поліпшити роботу антикорупційного відомства
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава НАЗК розповів, як поліпшити роботу антикорупційного відомства

За словами в. о. голови НАЗК Станіслава Патюка, в парламенті вже давно лежить антикорупційна стратегія, яку досі не можуть прийняти народні депутати

29 липня 2019, 18:25 comments1043
Поділіться публікацією:
Глава НАЗК розповів, як поліпшити роботу антикорупційного відомства

Національне агентство з запобігання корупції готове до реформування задля підвищення ефективності своєї роботи, якщо відповідне рішення буде прийнято в новому парламенті. Про це повідомив в. о. голови НАЗК Станіслав Патюк в інтерв'ю виданню "Апостроф", зазначивши, що створення антикорупційної стратегії держави набагато важливіше, ніж перевірка окремо взятих декларацій.

Відповідаючи на питання, навіщо НАЗК створює антикорупційні програми в держустановах, Патюк підкреслив, що нацагентство виявляє, наскільки ці організації бачать всередині своєї роботи корупційні ризики, наскільки вони їх розуміють і готові з ними боротися.

"Так само і в державі повинна існувати держстратегія, яка була після 2017 року була підготовлена, розроблена, обговорена з громадськістю і з міжнародними експертами, з Кабміном, після чого була внесена на розгляд парламенту. Ми все це зробили. Але її необхідно затверджувати законом", — говорить Патюк.

Але в парламенті, за його словами, стратегія не просувається, при цьому винуватим роблять НАЗК як орган, який зобов'язаний її розробити.

В. о. голови НАЗК також заявив, що роботу антикорупційної інституції можна поліпшити і він знає, як саме.

"Якщо комусь щось не подобається, потрібно вникнути і розібратися, чому так відбувається, у чому реальні проблеми, а потім вже говорити про необхідність змін. З іншого боку, безумовно, якщо законодавець вважатиме за потрібне змінити закон, поміняти функції Національного агентства, повноваження, порядок обрання членів і призначення голови НАЗК, значить, будемо жити в умовах нового закону. На те він і закон", — підкреслив керівник агентства.

Станіслав Патюк також зазначив, що в парламенті давно лежить законопроект, який би дозволив НАЗК отримати доступ до трьох держреєстрів.

"У нас є доволі багато і своїх напрацювань, які давно лежать у парламенті. Наприклад, законопроект 7276, завдяки якому ми хотіли б отримати доступ ще до трьох державних реєстрів, щоб завершити цикл автоматичної перевірки декларацій. Але поки це все, як бачимо, залишається на папері — за ці ініціативи не те, що не голосують, їх навіть не виносять на порядок денний", — сказав в інтерв'ю Патюк.

Крім цього, він поінформував, що НАЗК знайшло порушення в деклараціях соратника екс-президента Петра Порошенка у Верховній Раді Ігоря Кононенка. Справу передають у НАБУ.

"Була закінчена повна перевірка по Ігорю Кононенку і закінчена вона була з встановленням факту внесення до декларації недостовірних відомостей на загальну суму 7,6 млн грн. Ми ці матеріали будемо відправляти в НАБУ маючі на увазі те, що це суб'єкти, які їм підслідні. Вони з'ясовуватимуть, розбиратимуться, чи є в їхніх діях складу злочину. До Кононенка були питання щодо вартості зазначених акцій", — заявив Патюк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!