Мураєв обізвав оточення Зеленського шизофренікамичерез відмову подати воду до Криму

Мураєв порівняв Північно-Кримський канал з пуповиною

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Євген Мураєв вважає, що відмова відновити постачання води з материкової України до анексованого Росією Криму не має політичного обґрунтування.

"Відмова від поновлення подачі води в Крим є класичним прикладом політичної шизофренії. Ми всі пам'ятаємо, що формально півострів залишається українським і там живуть громадяни України", - написав він у своєму Facebook.

Мураєв додав, що аргументують відмову від водопостачання півострова тим, що укладання договорів про поставку води з "владою" півострова буде означати визнання Україною прав Росії на Крим.

"Але не даючи воду (і електрику) ми не маємо жодних підстав стверджувати, що там наша територія. Держава присутня там, де є її відповідальність. До цього моменту українська держава надавала перевагу словам, а не діям... Тільки що наочно позначає потрібність України кримчанам - слова або вода? І що важливіше для України - слова або гроші за воду? Тим більше, що Північно-Кримський канал - не просто бетонна ложа, а щось на зразок пуповини", - констатував нардеп.


Зазначимо, раніше радник президента Данило Гетманцев висловив переконання, що Україна зайняла деструктивну позицію, відключивши анексованому Криму воду.