Головна Новини Політика зовнішня політика Суд заарештував російський танкер, що блокував українські кораблі в Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заарештував російський танкер, що блокував українські кораблі в Чорному морі

Суд заарештував не тільки сам танкер

30 липня 2019, 18:00 comments203802
Поділіться публікацією:
Суд заарештував російський танкер, що блокував українські кораблі в Чорному морі

Український суд заарештував російський танкер "NEYMA", який 25 листопада 2018 року блокував у Керченській протоці українських моряків, що дозволило прикордонникам ФСБ РФ захопити три українські судна і 24 моряків.

"За результатами розгляду відповідного клопотання судом накладено арешт на вказане судно разом з вилученими під час обшуку документами",- повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у своєму Facebook.

Він зазначив, що суд визнав дії українських силовиків під час обшуку танкера правомірними.

Матіос також спростував заяву російських пропагандистів про те, що слідчі дії на судні були незаконними, так як там не було російського консула.

"Пояснюю – судно, після проходження ним прикордонного та митного контролю на території України, вважається таким, що має відкритий кордон.
Відповідно до норм діючих міжнародних договорів, ратифікованих як Росією, так і Україною, необхідності отримання згоди або дозволу представника дипломатичного представництва або консульської установи іноземної держави для проведення на території України слідчих дій на морському або річковому транспорті не передбачено", — підкреслив прокурор.

Як повідомляли "Коментарі", в порту Ізмаїла співробітники СБУ і Військової прокуратури затримали російський танкер "Nika Spirit", який раніше називався "NEYMA". Це судно блокувало кораблі ВМС України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року під час захоплення в полон 24 українських моряків. Пізніше російських моряків відпустили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!