Головна Новини Політика внутрішня політика Набув чинності вирок п'ятьом фігурантам справи Гандзюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Набув чинності вирок п'ятьом фігурантам справи Гандзюк

Торбина засудили до 6,5 років позбавлення волі, Грабчука до 6, Васяновича і Вишневського до 4 років, Горбунов отримав 3 роки

5 серпня 2019, 12:26 comments1169
Поділіться публікацією:
Набув чинності вирок п'ятьом фігурантам справи Гандзюк

Вирок п'ятьом фігурантам у справі про вбивство громадського діяча та радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк набрав чинності і звернений до виконання. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у Твіттері.

"Вирок Покровського районного суду Дніпропетровської області, згідно з яким п'ять чоловік засуджені до позбавлення волі за вчинення нападу на К. Гандзюк, вступив в законну силу і звернено до виконання", — написала Сарган.


Як повідомляли "Коментарі", 31 липня 2018 року напали на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Напад стався вранці, коли дівчина йшла на роботу. На вулиці до неї підбігли кілька хлопців і облили кислотою. В результаті вона отримала опіки 30-40% тіла. Катерину Гандзюк госпіталізували у херсонську лікарню.

1 серпня активісту санітарним бортом терміново доставили в Київ. Протягом декількох місяців боролися за її життя, але 4 листопада активістка померла від поліорганної недостатності.

В організації нападу на Гандзюк прокуратура звинуватила голову Херсонського облради Владислава Мангера і Олексія Левіна (Москаленко), який, за деякими даними, ховається в Домініканській Республіці.

Виконавці злочину визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством. 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області засудив їх до термінів від 3 до 6,5 років позбавлення волі. 18 липня вирок набув чинності. 16 липня Генпрокуратура зупинила розслідування щодо Мангера і Левіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!