Головна Новини Політика зовнішня політика Панама порушила справу проти Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Панама порушила справу проти Порошенка

Кримінальну справу було порушено після письмових свідчень Портнова

6 серпня 2019, 15:07 comments5066
Поділіться публікацією:
Панама порушила справу проти Порошенка

Прокуратура Панами порушила кримінальну справу стосовно екс-президента Петра Порошенка щодо відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав екс-заступник голови адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

"Наша робота з панамськими адвокатами досягла першого результату – спеціальний прокурор республіки Панама порушив кримінальну справу за ст. 254 Кримінального Кодексу Панами – злочин проти економічного порядку у вигляді відмивання злочинних доходів".

Також він зазначив, що зараз вони чекають активності панамської влади за всіма напрямками діяльності компаній Порошенка, його банківськими рахунками, торговими і комерційними операціями".

Портнов зазначив, що влада Панами порушили справу після його письмових свідчень під присягою про те, що колишній п'ятий президент країни і його оточення використали Панаму, щоб там приховувати доходи, одержані злочинним шляхом, а також активи і власність, і  несплату податків до бюджету України та відмивання коштів.

Як повідомляли "Коментарі", 6 серпня ДБР відкрило кримінальне провадження щодо можливої організації колишнім президентом України Петром Порошенко незаконного переправлення осіб через держкордон під час поїздки на Мальдіви в 2018 році.

1 серпня в ДБР зареєстровано кримінальне провадження, фігурантами якого можуть стати люди з оточення Петра Порошенка. Справа стосується операцій з валютою, яка перераховувалася з Укроборонпрому на офшорні компанії. Для здійснення подібної схеми, вважає адвокат, правління Нацбанку 19 січня 2016 року скасувало акти НБУ про валютний контроль зовнішньоекономічних операцій, встановивши, що платежі Укроборонпрому в офшори можуть проходити передоплатою, без валютного контролю НБУ і без обмежень суми.

Нагадаємо, раніше Портнов заявляв, що Порошенко знімав в день по одному мільйону доларів США готівкою, а також, що він зі своєю командою доб'ється арешту всього майна, яке є у п'ятого президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!