Головна Новини Політика кабмін Прем'єр-міністр Гончарук назвав дату відкриття ринку землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Гончарук назвав дату відкриття ринку землі

Ринок землі буде відкритий не відразу, - Гончарук

19 вересня 2019, 10:48 comments3425
Поділіться публікацією:
Прем'єр-міністр Гончарук назвав дату відкриття ринку землі

Ринок землі в Україні відкриється з 1 жовтня 2020 року. Про це на конференції, присвяченій земельній реформі, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Ми відкриваємо ринок землі не відразу. Ми думали зробити це з 1 липня наступного року. Однак, потім проконсультувалася і вирішили, що робити це влітку не дуже хороша ідея. Тому, зараз та модель, яку ми пропонуємо, передбачає відкриття ринку з 1 жовтня наступного року", — сказав Гончарук.

У той же час президент Зеленський запропонував провести широке публічне обговорення моделі ринку землі в Україні, оскільки це питання є дуже чутливим.

"По-перше, щоб розвіяти всі міфи та всі маніпуляції, які посіяли у свідомості громадян за останні 20 років. По-друге, щоб знайти оптимальне і збалансоване рішення відкритого ринку землі", — сказав він.

Глава держави також зазначив, що купувати землю в Україні зможуть лише українці та українські компанії.

Як повідомляв портал "Коментарі", фермерам виділять 4,4 млрд гривень на кредити для купівлі землі. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Чиновник також повідомив про роботу зі створення спеціального Фонду, призначеного для спрощення процедури отримання земельних кредитів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!