Головна Новини Політика кабмін Кабмін має намір скасувати групи інвалідності
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін має намір скасувати групи інвалідності

Замість розподілу на групи будуть враховувати відсоток втрати працездатності

5 листопада 2019, 13:53 comments8496
Поділіться публікацією:
Кабмін має намір скасувати групи інвалідності

Кабінет міністрів України має намір змінити існуючу систему диференціації інвалідності. Про це заявила депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань соцполітики Галина Третьякова. Групи інвалідності планують замінити на Міжнародний класифікатор функціональності. Такий класифікатор вже випробуваний і діє в країнах Євросоюзу.

Як повідомила депутат, сам класифікатор вже переведений на українську мову, залишилися питання ратифікації. Нова система повинна замінити градацію інвалідів, що дісталася Україні з часів СРСР. Принципи нововведення полягають не в поділі на групи, а в процентній оцінці втрати працездатності відповідно до рекомендацій ВООЗ.

Депутат вважає, що таке нововведення збільшить кількість людей з обмеженими фізичними можливостями на ринку праці.

На сьогоднішній день Держпраці контролює, щоб приватні роботодавці надавали мінімум 4% робочих місць для інвалідів. У разі, якщо ця квота не дотримується, на підприємства накладається штраф. У парламентському комітеті мають намір розширити зазначену квоту і на державні організації.

Як повідомляв портал "Коментарі", народні депутати України прийняли законопроект №2031, який передбачає підвищення соціальної допомоги з догляду за дітьми з інвалідністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!