Головна Новини Політика кабмін У Мінекономіки хочуть підвищити конкуренцію в п'яти проблемних галузях
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки хочуть підвищити конкуренцію в п'яти проблемних галузях

Милованов заявив про низьку конкуренцію, яка провокує завищені ціни на товари і послуги

8 листопада 2019, 10:58 comments1486
Поділіться публікацією:
У Мінекономіки хочуть підвищити конкуренцію в п'яти проблемних галузях

Низька конкуренція в економіці змушує українців переплачувати за товари і послуги, тому уряд вирішив підвищити її в два рази – для початку у сферах енергетики, агропромислового комплексу, виробництва тютюну, спирту і мінеральних добрив. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства дослідження рівня конкуренції в Україні за 2016 рік показали: ринки зі сприятливими і несприятливими умови існують майже на рівних – відповідно 43,4% і 43% від загального обсягу реалізації продукції.

"Проблема гостра, хоча суспільство недооцінює масштаб проблеми. Більше того, ситуація погіршується", — зазначив Милованов.

У планах Мінекономіки – підвищити конкуренцію у два рази в п'яти проблемних галузях: енергетика, агропромисловий комплекс, тютюнова галузь, спиртова галузь і ринок мінеральних добрив.

Милованов повідомив, що спиртову галузь очікує демонополізація і приватизація, а в тютюновій сфері зараз вирішується питання детінізації, протидії контрафакту, створення рівних умов. За словами міністра, особливо активно змінюється ситуація в агросекторі: модернізують систему фінансової підтримки, детенизують ринок землі та поліпшать контроль за законним використанням держземель.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробило базову та оптимістичну програми зростання заробітних плат українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!