100 дитсадків та реформа 5-9 класів: у МОН розповіли про задачі на наступні 5 років

Міністр представила топ завдань для розвитку сфер освіти та науки

Так званий "to do list" змін для сфер освіти та науки на найближчий час представила сьогодні Міністр освіти і науки України Ганна Новосад. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Так, для сфери дошкільної освіти Новосад оголосила такі завдання: сформувати перелік особистих якостей та умінь дитини після дитсадка, скоротити черги до дошкільних закладів, здійснити моніторінг якості дошкільної освіти.

"Спільно з місцевими органами влади ставимо за ціль або побудувати, або реконструювати 100 дитячих садочків", - сказала Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Галузь шкільної освіти продовжать реформувати у рамках "Нової української школи". За словами міністра, уряд завершить зміни в початковій школі та розпочне модернізацію системи на рівні 5-9 класів. Цього року, у грудні, Міносвіти та науки хочуть запровадити практики пояснення учням про різні професії. Зокрема йдеться про створення електронних підручників, 250 нових STEM лабораторій та 25 лабораторій робототехніки.

Ще міністр зазначила про створення дистанційних навчальних матеріалів для дітей з сірої зоні та тимчасово окупованих територій. А також - про посилення психологічної підтримки цієї вразливої категорії.

молодих вчителів, які мають стаж не більше 10 років, у державному бюджеті заклали кошти на так звані підйомні.