Головна Новини Політика кабмін У Мінцифра запустять онлайн-курс, щоб навчити батьків захисту дітей в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінцифра запустять онлайн-курс, щоб навчити батьків захисту дітей в інтернеті

Мінцифра розробляють платформу цифрової грамотності для батьків

12 листопада 2019, 15:53 comments2422
Поділіться публікацією:
У Мінцифра запустять онлайн-курс, щоб навчити батьків захисту дітей в інтернеті

Наступного року Міністерство цифрової трансформації України планує запустити національну онлайн-платформу цифрової грамотності, де буде п’ять категорій курсів, зокрема "Онлайн-захист дітей в інтернеті". Про це повідомили у Мінцифра у Facebook.

Завдяки цим курсам батьки зможуть навчати своїх дітей поведінці не тільки в дитячому садочку чи школі, але й у цифровому середовищі. Усі матеріали будуть в онлайн-доступі.

Запровадити такий курс вирішили після результатів дослідження про стан захищеності українських дітей в інтернеті. За словами уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби, онлайн-опитування провели разом з Міжнародним союзом електрозв'язку, участь у якому взяли понад 11 тис людей. Так, 67% дітей бачили онлайн те, що їх засмучувало, а 24% батьків зазначили, що їхнім дітям доводилося зустрічатися із проблемами в інтернеті. На щастя, 71% дітей сказали, що не зустрічалися з людиною, з якою познайомилися тільки в онлайні. Однак 29% повідомили – такі зустрічі були.  Крім того, 70% дітей вважають, що "знають більше про Інтернет, ніж батьки". А ось 85% батьків – не знають, куди можна сповістити про проблему онлайн. Відзначимо, що дітей віком до 12 років, які "сидять" у мережі – 92%.


Як повідомила заступниця міністра Валерія Іонан, онлайн-безпека дітей — це обов'язок держави, а державна політика має полягати у двох речах — захисті та захищеності.

Раніше "Коментарі" розповіли, що у дітей з’явилася нова небезпечна гра під назвою "Монетка".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!