Головна Новини Політика кабмін Держреєстр і цілодобовий call-центр створять для протидії насильству, - Мінсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Держреєстр і цілодобовий call-центр створять для протидії насильству, - Мінсоцполітики

У Мінсоцполітики хочуть краще протидіяти домашньому насильству й торгівлі людьми

13 листопада 2019, 11:40 comments1891
Поділіться публікацією:
Держреєстр і цілодобовий call-центр створять для протидії насильству, - Мінсоцполітики

У наступному році в Україні створять цілодобову гарячу лінію для постраждалих від домашнього насильства і рабства, а інформацію про факти внесуть у єдиний державний реєстр. Про це заявила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Міністр розповіла, що спільне дослідження ОБСЄ і ООН показало жахливий результат: 70% українок, старше 15 років, стикалися з психологічним, фізичним або сексуальним насильством у своєму житті.

"Наше завдання — мінімізувати випадки гендерно зумовленого насильства, а для всіх постраждалих — забезпечити легкий і зручний доступ до якісних і комплексних послуг, включаючи правовий захист, соціально-психологічну, медичну допомогу та реабілітацію", — заявила Соколовська.

Так, на початку 2020 року у Мінсоцполітики планують запустити цілодобовий call-центр з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству. А також створять державний реєстр випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Крім того, за даними міністра, в Україні жінки отримують заробітну плату на 21% нижче, ніж чоловіки. При цьому, в Європі показник різниці значно менше. Тому Мінсоцполітики збирається змінювати таку ситуацію в Україні.

"І мова не тільки про зрівняння рівнів оплати праці чоловіків і жінок, але і про створення рівних умов: щоб матері могли за бажанням повертатися на ринок праці після народження дітей, щоб роботодавці розвивали відповідну інфраструктуру та умови, більш гнучкі графіки роботи, щоб батьки все більше залучалися до догляду за дітьми, країна розвивала дошкільну освіту, щоб ми долали стереотипи, щоб більше жінок ставало на керівних посадах і багато іншого", — розповіла Соколовська.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що по всій Україні з'являться групи для боротьби з домашнім насильством.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!