Головна Новини Політика кабмін Легалізація азартних ігор в Україні: загроза лудоманії і вигода для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Легалізація азартних ігор в Україні: загроза лудоманії і вигода для РФ

Експерти проаналізували законопроект №2285 і впевнені, що він призведе до ігроманії серед українців

20 листопада 2019, 10:35 comments2628
Поділіться публікацією:
Легалізація азартних ігор в Україні: загроза лудоманії і вигода для РФ

Над Україною нависла загроза лудоманії – ігрової залежності, поширити яку "допоможе" законопроект Кабміну №2285 "Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор". Про потенційну небезпеку і про те, чому це вигідно для РФ, розповіла начальник відділу адміністративних та загальних послуг департаменту досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери Антимонопольного комітету Галина Верцимаха, пише в своєму матеріалі "До чого призведе легалізація грального бізнесу" портал "ДЕНЬГИ.ua".

Проаналізувавши новий проект закону, експерт впевнена: прописані норми призведуть не до легалізації азартних ігор, а лише до більшого зростання цього ринку в Україні. "Такий розвиток найбільш небезпечний, оскільки це і соціальна складова, і лудоманія – це всі ті негативні наслідки, які ми фактично бачимо сьогодні", — каже Галина Верцимаха. За словами експерта, якщо закон набере чинності в тому вигляді, в якому його презентували парламентарям, під час підготовки реформи ринку азартних ігор ми відчуємо вплив росіян, яким нововведення буде тільки на руку. "ДЕНЬГИ.ua" перераховують структури та осіб, явно зацікавлених у монополізації українського ринку грального бізнесу: букмекерські компанії "Парі-Матч", "Фаворит", представники російських структур Борис Баум і власник готелю Premier Palace Михайло Спектор. За інформацією журналістів, вони мають пряме або непряме відношення до Росії.

Самі ж українці поставилися до легалізації грального бізнесу скептично. Згідно з опитуванням групи "Рейтинг", проти нового законопроекту виступили 58% респондентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!