Головна Новини Політика кабмін Експерти і соцопитування: чи підтримують українці легалізацію азартних ігор
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти і соцопитування: чи підтримують українці легалізацію азартних ігор

Експерти впевнені, що законопроект про легалізацію ринку азартних ігор має російський слід

2 грудня 2019, 10:26 comments2257
Поділіться публікацією:
Експерти і соцопитування: чи підтримують українці легалізацію азартних ігор

Соціологи провели дослідження, згідно з яким українці категорично проти легалізації ринку азартних ігор, яку готують політики. Відповідно до статті порталу "Голос.uа" "Тіньовий гральний бізнес проти народу України", в даному питанні абсолютно не врахували думку народу, а також численні зауваження експертів до змісту підготовленого урядом законопроекту.

Зокрема, за даними видання, більшість українців виступають проти легалізації. "84% за останні п'ять років не грали в одну з ігор. А часто грали лише 3%. Та й то 31% з них грали в лотерею, яка ні за фактом, ні за світовими стандартами до азартних ігор не відноситься, оскільки не викликає залежності – лудоманії, — говориться в дослідженні соціологів. — Іншими словами, соціологія показує, що лише дуже мала частина людей любить азарт і готова витрачати на це свої гроші. Інші або байдужі до цього, або виступають проти".

Тим часом експерти, оцінивши новий законопроект, говорять про велику кількість помилок. Мовляв, документ написаний в інтересах букмекерських компаній, в числі яких можуть бути і російські, і це може призвести до збільшення ігроманії в нашій країні. "Повинен бути зріз ситуації "на вході" впровадження закону і надалі, щоб або вчасно закричати "аларм!" аж до заборони якогось виду діяльності, або, навпаки, ввести поблажки, якщо все добре та лудоманія не росте", — вважає експерт Володимир Мілевський.

Журналісти "Голосу" вважають, що легалізація азартних ігор вигідна РФ, і як приклад призводять діяльність росіянина Бориса Баума. "Нічого не соромлячись, на засіданні профільного комітету парламенту від імені Зеленського проект закону представляв уродженець Латвії та російський громадянин Борис Баум", — пише "Голос".

Раніше "Коментарі" писали про те, що згідно з соціологічним дослідженням групи "Рейтинг", лише 11% українців беззастережно підтримують легалізацію азартних ігор. 58% висловлюються категорично проти такої ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Голос.ua"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!