Головна Новини Політика кабмін Вже можна відправляти заявки: Кабмін виділив 440 млн грн на стартапи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже можна відправляти заявки: Кабмін виділив 440 млн грн на стартапи

За словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, український фонд стартапів допоможе створити нові робочі місця

2 грудня 2019, 15:30 comments2423
Поділіться публікацією:
Вже можна відправляти заявки: Кабмін виділив 440 млн грн на стартапи

У бюджет українського фонду стартапів заклали 440 млн грн. Про це повідомили у Кабінеті міністрів України.

Так, попередньо було передбачено 390 млн грн, але до суми додали ще 50 млн. За думкою прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, старт роботи такого фонду є першим етапом становлення нашої держави як "країни інновацій". Так, з цього дня розпочався прийом заявок на фінансування українських бізнес-проектів на таких стадіях розвитку, як pre-seed and seed. За словами Гончарука, до кінця 2019 року проекти, які будуть успішно відібрані, отримають перші 40 млн грн. На 2020 рік передбачено фінансування по 60 млн щокварталу, загальна сума — 240 млн на рік. Таким чином уряд планує посилити українську економіку та спровокувати створення нових робочих місць.

Серед галузей, які можуть профінансувати, такі: штучний інтелект, доповнена реальність, Big Data, блокчейн, кібербезпека, оборона, медицина та охорона здоров'я. Ще можна подавати проекти у сферах подорожей, фінансових чи освітніх технологій, робототехніки, професійних послуг. Також приймаються ініціативи щодо програмного забезпечення як послуги, виробництва, електронної комерції та інтернету речей. Вже можна подавати заявки в онлайн-режимі. Перший Pitch-event, де презентують ініціативи, планується провести наприкінці грудню.

За словами Гончарука, фонд підтримує креативні команди, у яких є ідеї, але бракує ресурсів. Український фонд стартапів пропонує кошти у формі грантів. Переможців конкурсу обирає експертна рада.

Раніше "Коментарі" розповідали про бізнес-тренди майбутнього року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!