Головна Новини Політика кабмін Змінено порядок перетину межі з окупованим Кримом для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Змінено порядок перетину межі з окупованим Кримом для дітей

Кабмін опублікував нові правила перетину меж з анексованим Кримом

16 січня 2020, 12:10 comments2331
Поділіться публікацією:
Змінено порядок перетину межі з окупованим Кримом для дітей

Уряд схвалив зміни у постанову щодо перетинання адмінмежі з тимчасово окупованим Кримським півостровом. Про це інформує прес-центр Кабінету міністрів України.

Так, з 9 лютого набувають чинності нові правила щодо в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території України громадян України віком до 16 років. Відтепер виїзд дітей до Криму проходитиме лише у супроводі когось із батьків, опікунів чи інших законних представників.

"Така можливість виникає, якщо ці діти в’їхали на підконтрольну українській владі територію в супроводі цих дорослих. У таких випадках наявність другого з батьків чи доручень від нього не обов’язкова", — йдеться у повідомленні Кабміну.

А ось перетин кордонів з України до Криму для дітей віком 14-16 років, батьки яких проживають на окупованій території, можливий без стороннього супроводу. Однак за однієї умови: якщо є інформація про навчання цих дітей в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Перетин адмінмежі за умови пред’явлення довідки, виданої територіальним органом Державної міграційної служби України, можливий для таких людей:  тих, хто в’їжджає -виїжджає з Криму, та виїхав з окупованої території для оформлення документів для підтвердження громадянства України.

Також передбачається, що діти мають перетинати кордони при пред’явленні паспорта громадянина України або закордонного паспорта.

Раніше "Коментарі" писали, що Москва повернула Україні ноту, яка засуджує Путіна за поїздку до Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!