Новосад стало соромно за те, що їй потрібно стільки грошей

Новосад вибачилася за своє інтерв'ю і заговорила про те, що українці отримують менше

Після повідомлення про те, що 36 тисяч для життя – це мало, міністр освіти і науки Ганна Новосад на своїй сторінці в Facebook написала, що невдало висловилася.

Чиновниця спробувала виправдатися, що вчителі отримують дуже мало, і потрібно щось міняти, щоб люди цієї класифікації отримували гідну оплату, а також щоб були нормальні зарплати у професіоналів.

Також вона зазначила, що підтримує позицію уряду у тому, що чиновники повинні отримувати хороші зарплати і повинна бути оцінка роботи, яка в подальшому і буде впливати на оплату праці.

зарплати в 36 тисяч гривень вистачить, щоб нормально прожити, проте цих коштів мало, щоб робити якісь заощадження, відкладати на пенсію.

В кінці грудня міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата, і якщо її не піднімуть до 80 тисяч, то надовго його не вистачить. За словами чиновника, він змушений витрачати гроші, отримані на попередній роботі.

Як повідомляло видання "Коментарі", мінімальна заробітна плата в Україні зросте на 550 грн. У проекті бюджету-2020 закладається підвищення мінімальної зарплати до 4 723 грн. У порівнянні з нинішньою "мінімалкою" (2019 року), що становить 4 173 грн.

21 січня народний депутат Олексій Гончаренко вніс до Верховної Ради документ, яким запропонував знизити зарплату народним обранцям до 9446 гривень. В своєму Telegram-каналі він написав, що щомісячний оклад нардепів повинен становити два прожиткових мінімуми, а зарплата – не більше двох мінімальних зарплат.