Головна Новини Політика кабмін Новосад стало соромно за те, що їй потрібно стільки грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Новосад стало соромно за те, що їй потрібно стільки грошей

Новосад вибачилася за своє інтерв'ю і заговорила про те, що українці отримують менше

23 січня 2020, 07:52 comments3464
Поділіться публікацією:
Новосад стало соромно за те, що їй потрібно стільки грошей

Після повідомлення про те, що 36 тисяч для життя – це мало, міністр освіти і науки Ганна Новосад на своїй сторінці в Facebook написала, що невдало висловилася.

Чиновниця спробувала виправдатися, що вчителі отримують дуже мало, і потрібно щось міняти, щоб люди цієї класифікації отримували гідну оплату, а також щоб були нормальні зарплати у професіоналів.

Також вона зазначила, що підтримує позицію уряду у тому, що чиновники повинні отримувати хороші зарплати і повинна бути оцінка роботи, яка в подальшому і буде впливати на оплату праці.

"Я розумію, що те, що я сказала у своєму інтерв'ю, було не в тій інтерпретації. Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо чуйно ставитися", — написала вона.

Раніше міністр освіти і науки Новосад Ганна розповіла, що їй зарплати в 36 тисяч гривень вистачить, щоб нормально прожити, проте цих коштів мало, щоб робити якісь заощадження, відкладати на пенсію.

В кінці грудня міністр юстиції України Денис  Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата, і якщо її не піднімуть до 80 тисяч, то надовго його не вистачить. За словами чиновника, він змушений витрачати гроші, отримані на попередній роботі.

Як повідомляло видання "Коментарі", мінімальна заробітна плата в Україні зросте на 550 грн. У проекті бюджету-2020 закладається підвищення мінімальної зарплати до 4 723 грн. У порівнянні з нинішньою "мінімалкою" (2019 року), що становить 4 173 грн.

21 січня народний депутат Олексій Гончаренко вніс до Верховної Ради документ, яким запропонував знизити зарплату народним обранцям до 9446 гривень. В своєму Telegram-каналі він написав, що щомісячний оклад нардепів повинен становити два прожиткових мінімуми, а зарплата – не більше двох мінімальних зарплат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!