Головна Новини Політика кабмін Міністр соцмереж України: спецпроект порталу "Коментарі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив Міністр соцмереж України: спецпроект порталу "Коментарі"

Старий Кабмін відрізнявся не тільки безліччю ініціатив, які мали різну ступінь підтримки населення, але й досить активним життям в соцмережах. Журналісти "Коментарів" уважно вивчили поведінку українських міністрів у Facebook, Twitter і Instagram, щоб з'ясувати, хто ж з них проводить найбільше часу в Мережі і хто користується найбільшою популярністю у підписників. Вашій увазі - "Міністр соцмереж України" за версією нашого видання

9 березня 2020, 14:45 comments5137
Поділіться публікацією:
Міністр соцмереж України: спецпроект порталу "Коментарі"

Соціальні мережі вже давно для багатьох перестали бути майданчиками, де люди на відстані можуть спілкуватися з близькими, заводити нові знайомства і ділитися яскравими моментами з життя. Зараз — це генератор нових ідей, місце, звідки люди дізнаються про події у світі. Більш того, сторінки політиків можна назвати феноменом вітчизняної (і не тільки) журналістики. Сьогодні представникам ЗМІ не обов'язково кудись їздити заради коментаря політика, достатньо лише процитувати його публікацію — і новина готова. Благо, твіттер Авакова або, наприклад, інстаграм Гончарука — цілком собі активні джерела інформації.

Відразу хочеться відзначити, що мета даного дослідження — показати, як вели себе вже у більшості своїй колишні українські міністри в цьому сегменті Інтернету. Ми вивели три загальних пункти, які об'єднують всіх: загальна кількість підписників у всіх соціальних мережах, сумарна кількість постів і реакція аудиторії. Останній критерій у нашому випадку — це лайки, коментарі, репости, які ми ретельно підрахували і підсумували. Саме реакція аудиторії — ключовий показник у визначенні кращих у нашому рейтингу. Якщо є реакція (нехай і негативна у вигляді червоного від злості смайлика в "Фейсбуці"), то і пост виконав свою головну роль — змусив юзера під час скролінгу нескінченного потоку інформації звернути на себе увагу.

Олексій Гончарук — міністр соцмереж України в лютому

Немає нічого дивного, що першим переможцем нашої номінації став саме вже колишній прем'єр-міністр країни. Як і належить за посадою і статусом, Олексій Гончарук на публічних сторінках ділився інформацією про все: від коронавіруса до запуску нової платформи "Дія". Всього за місяць він зробив у всіх соцмережах 379 постів (які часто дублювалися) і отримав 158 885 відгуків. Навіть інстаграм Гончарука виявився цілком собі живим — за місяць він опублікував в цій не найпопулярнішій у політиків соцмережі 41 пост. Але на наступний день після відставки всі його публічні соцмережі наказали довго жити. Залишився лише "особистий" "Фейсбук", де було мінімум публікацій від автора (нуль за лютий), зате безліч постів, де прем'єр був відмічений.

picture

До трійки найкращих також увійшли Зоряна Скалецька і Дмитро Дубілет. Колишній міністр охорони здоров'я використовувала для публікацій про свою діяльність лише "Фейсбук", але там показала божевільні охоплення. 61 пост набрав 68 770 реакцій за місяць. Цей успіх стався багато в чому через спалах коронавіруса в світі і перші його прояви в Україні. У аудиторії відразу виник небувалий інтерес до цієї теми і всі "побігли" як раз до міністра. Варто віддати належне Скалецькій, яка максимально оперативно реагувала на всі події, робила дуже багато заяв, загалом, намагалася тримати всіх в курсі. Зоряна навіть виграла одну з наших бонусних номінацій, але про це нижче.

Дмитро Дубілет лише на чотири тисячі відстав від своєї колишньої колеги по сумарним реакціям. У колишнього міністра Кабміну і майданчиків для цього було більше, та й тематичний розкид ширше. Плюс, багато хто знає Дубілета не як політика, а більше асоціюють з вдалим бізнесменом нового покоління, який знає, чого хоче. І вміє цього досягти.

Детально з першою десяткою нашого рейтингу ви можете ознайомитися у інфографіці "Коментарів".

picture

Також під час роботи над цим матеріалом ми знайшли багато цікавого, що також систематизували і публікуємо у вигляді приємного бонусу.

Соцмережі, на які варто підписатися

На нашу думку, "Фейсбук" Дмитра Кулеби — соцмережа здорової людини. Якщо втомилися від постійних програмних заяв і гасел — вам сюди. По-перше, тут дуже багато роздумів про теперішнє та майбутнє України. Цікаво дізнатися про книги? Заходьте. Як живе і чим займається міністр? Так само є. А пост із собакою і пляшкою вина зайвий раз нагадує, що політики — також живі люди, які у вільний час займаються мирськими справами.

Цитата місяця

У цій номінації було непросто вибирати. Активність політиків зашкалює, всі намагаються показати, як вони покращують життя країни та населення. Але в лютому, на нашу думку, переможцем стає Арсен Аваков. Його відповідь на слова Владислава Суркова, екс-помічника Володимира Путіна про Україну зібрала у "Твіттері" майже тисячу лайків і довго була на слуху. Твіттер Аваков — взагалі найкраща соцмережа, якщо хочете регулярно отримувати інформацію про діяльність МВС.

Сурков — зі своїми перлами про Україну — виглядає, як закомплексована "стратег", мнящий про себе більше, ніж варто — як та шавка, яка намагається гавкати на слона, відчуваючи в цьому свою велич. Не шуміть, добродію. Україна живе незалежно уявлення про неї відставного шовініста.— Arsen Avakov (@AvakovArsen) February 26, 2020
Найпопулярніші пости місяця

3 місце. Міністр освіти і науки Ганна Новосад — про українську мову у фільмах і серіалах. Продюсер телеканалу 1+1 Олена Єремєєва недбало заявила, що "мелодрами українською мовою, виглядають гірше, ніж комедії". І почалося...

2 місце. Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет — про неефективність держслужби та її інститутів. Зізнайтеся, ви самі не один і не два рази стикалися з безліччю "папірців", які треба подати в ліве віконце, підписати в правому, а потім ще й бігти на п'ятий поверх за печаткою. Саме про це і пише володар нашого другого місця.

1 місце. І тут ми плавно переходимо до переможця. Зоряна Скалецька — про рішення поїхати в Нові Санжари та бути разом з евакуйованими з Уханя.

Інформаційна робота колишнього колишнього міністра охорони здоров'я України у лютому заслуговує окремої історії. Коли почалася паніка через коронавірус, багато українців в черговий раз пішли запасатися ватно-марлевими або іншими видами пов'язок. Скалецька ж взяла на себе обов'язки інформатора і головного тлумача. Постійні прямі ефіри в "Фейсбуці", безліч постів за день з Нових Санжар, куди вона вирушила напередодні дня народження дочки і де довго жила разом з прибулими з Уханя. Все це було дійсно потрібно країні в той момент. І своїми лайками, коментарями та репостами користувачі це підтвердили.

Замість післямови

У березні ми отримали новий уряд. А значить, будуть нові герої наших постійних публікацій. Хто знає, може, комусь як раз зайва активність у соцмережах завадила ефективно займатися своїми прямими обов'язками. Радує одне: наші політики поступово стають відкритими, вони готові ділитися інформацією про себе і навіть самі заради цього проявляють ініціативу. Український політичний сегмент соцмереж виходить на новий рівень, і це добре для всіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!