Головна Новини Політика внутрішня політика "У період "хлібного перемир'я" загинуло 6 українських військових", - глава Генштабу
commentss НОВИНИ Всі новини

"У період "хлібного перемир'я" загинуло 6 українських військових", - глава Генштабу

Також Руслан Хомчак розповів про причини загибелі чотирьох військових

7 серпня 2019, 12:47 comments1943
Поділіться публікацією:
"У період "хлібного перемир'я" загинуло 6 українських військових", - глава Генштабу

З початку т.зв. "хлібного перемир'я" на Донбасі 21 липня загинуло шість військових, ще дев'ять — поранені. Про це в ході спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським заявив начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

"Взагалі, з початку оголошеного перемир'я, з 21 липня, в ЗСУ в районі виконання завдань ООС загинули 6 військовослужбовців ЗСУ, а також поранені 9 військовослужбовців. У цьому місяці — 4 військовослужбовців, які загинули вчора. Це був постріл з гранатомета, до якого була прикручена міна 82-мм міномета, яка потрапила прямо в окоп, де військовослужбовці ЗСУ проводили інженерне обладнання своїх позицій ", — зазначив Хомчак.

Глава Генштабу підкреслив, що в свою чергу ВСУ дотримуються оголошеного 21 липня перемир'я.

"Кількість обстрілів, статистика всім відома, вона набагато зменшилася. Обстріл, які несуть характер неприцільний в основному, протилежна сторона також зменшила кількість обстрілів, але є поодинокі факти, в основному це стосується району Павлопіль, району Світлодарська, де обстріли носять іноді характер і прицільний ", — додав Хомчак.

Також глава Генштабу описав подробиці вчорашнього порушення перемир'я з боку проросійських бойовиків, в результаті якого українська сторона втратила чотирьох бійців

"Постріл було зроблено з гранатомета, до якого була прикручена міна 82-мм міномета, яка потрапила в окоп, де військовослужбовці ЗСУ проводили інженерне обладнання своїх позицій. Як правило, такі обстріли носять характер дуже рідкісний, але вони є", — говорить Хомчак.

Він зазначив, що відповідь військовослужбовці готові були надати, але, за наявною інформацією, ворог після обстрілу покинув свої позиції і не з'являвся до сих пір.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомило, що президент Володимир Зеленський зробив термінову заяву на адресу лідерів "нормандської четвірки", і вже сьогодні отримав зворотний зв'язок з МЗС Франції. Крім того, глава держави зробив телефонний дзвінок президенту РФ Путіну в надії врегулювати загострився конфікт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!