Головна Новини Політика внутрішня політика В Луганській області завершили перший етап розмінування
commentss НОВИНИ Всі новини

В Луганській області завершили перший етап розмінування

Вже очищено від вибухонебезпечних предметів близько 44 га сільськогосподарських земель і ще були очищені 16 га території доріг і лісосмуг

9 серпня 2019, 07:49 comments1895
Поділіться публікацією:
В Луганській області завершили перший етап розмінування

Завершено перший етап розмінування на території Луганської області. Про це розповів голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Він повідомив, що на даний момент сапери і піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій очистили від вибухонебезпечних предметів близько 44 га сільськогосподарських земель і ще були очищені 16 га території доріг і лісосмуг.

За його словами, в Луганскй області зараз повністю розміновано території населених пунктів Красний Деркул, Великий і Червона Таловка Станично-Луганського району, а також с. Нижнєбараниковка Біловодського району.

Крім того, було проведено розмінування території навколо КПВВ Станиця Луганська, зокрема, біля зруйнованого мосту.

За 5 років піротехнічними підрозділами ДержНС України було вже очищено більше 6,6 тис. га території, знайдено, вилучено та знищено близько 77,8 тис. вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляло видання "Коментарі", 31 липня, у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, де сторони домовилися про розмінування територій біля мосту в Станиці Луганській.

Незабаром стало відомо, що у Станиці Луганській не можуть почати розмінування мосту через відсутність гарантій безпеки з боку бойовиків.

За словами керівника української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін Олександра Борщівського, піротехнічні роботи повинні відбутися не тільки на прилеглих до КПВВ територіях, але і на ділянці біля зруйнованого мосту, щоб почати його ремонт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!