Головна Новини Політика внутрішня політика Названа умова для проведення дострокових місцевих виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа умова для проведення дострокових місцевих виборів

Дострокові місцеві вибори можуть провести після завершення реформи децентралізації

12 серпня 2019, 11:52 comments1771
Поділіться публікацією:
Названа умова для проведення дострокових місцевих виборів

Глава передвиборного штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, за якої умови можливе проведення місцевих виборів

“Треба завершити реформу децентралізації, а потім проводити місцеві вибори. Якщо вийде завершити цю реформу трохи швидше, відповідно, із завершеною реформою тягнути  немає сенсу", — сказав він.

Також він зазначив, що існує кілька моделей завершення реформи децентралізації, і одна з них передбачає прийняття змін до Конституції.

"Ми зараз вивчаємо, тому що там не обов'язково по всіх позиціях робити зміни до Конституції. У Конституції досить широко це все виписано і кілька моделей, які можна законами нормувати, підходять під це", — уточнив Корнієнко.

Говорячи про можливе введення інституту префекта, Олександр Корнієнко сказав, що це є частиною якихось моделей по завершенню реформи.

"Ми зараз дискутуємо, на якому рівні повинні бути ці префекти, скільки їх має бути і якими мають бути їхні повноваження — стежачи за законністю рішень, вони повинні зупиняти або не зупиняти їх, призупиняти або зупиняти і передавати до суду. Можливо, їх потрібно наділити ще так званими стратегічними можливостями, щоб вони фактично продовжували лінію президента, наприклад, могли впливати на стратегію соціально-економічного розвитку регіону, якщо ми говоримо про обласний рівень", — пояснив Корнієнко.

 Як повідомляло видання "Коментарі", у 2024 році українці зможуть проголосувати на виборах виключно в мережі Інтернет.

Команда президента щосили розробляє проект The Vote, з допомогою якого збираються провести вибори президента в 2024 році.

Робота програми буде тестуватися на опитуваннях населення, це дозволить знайти вразливі місця. Вся система буде працювати з Mobile ID, електронної підписом, Bank ID.

Федоров сподівається, що вже на місцевих виборах хоча б в одному регіоні вдасться випробувати The Vote. Глава держави Володимир Зеленський вважає, що цифрові рішення є пріоритетом розвитку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!