Головна Новини Політика внутрішня політика Геннадій Москаль: Віктор Медведчук – єдина в Україні людина, яка здатна ефективно вести переговори з Москвою
commentss НОВИНИ Всі новини

Геннадій Москаль: Віктор Медведчук – єдина в Україні людина, яка здатна ефективно вести переговори з Москвою

Екс-губернатор Закарпаття і колишній голова Луганської ОВДА Геннадій Москаль вважає, що Віктор Медведчук, голова політради «Опозиційна платформа – За життя», – єдина на сьогоднішній момент в Україні людина, яка здатна ефективно вести переговори з Москвою, займатися обміном полоненими і досягти реальних результатів у питаннях миру

12 серпня 2019, 14:16 comments5809
Поділіться публікацією:
Геннадій Москаль: Віктор Медведчук – єдина в Україні людина, яка здатна ефективно вести переговори з Москвою

"Якщо цю проблему може вирішити Медведчук, то нехай вирішує. Думаю, він не претендує називатися героєм України. Я, наприклад, не можу поїхати до Путіна. І Порошенко не міг. А Медведчук може. То хай їде!", – заявив Геннадій Москаль під час онлайн-чату на сайті "Главред".

Він також зазначив, що новій українській владі не потрібно було усувати Віктора Медведчука від переговорного процесу в Мінській контактній групі по Донбасу.

"Ми прибрали Медведчука з мінського процесу, а його необхідно було відправити в Москву. Навіщо йому їхати в Мінськ, де немає тих, з ким можна принципово вирішувати проблему. Говорити треба з тими, хто в Москві", – сказав екс-губернатор, зазначивши, що українські політики займаються мовою, релігією, чим завгодно, тільки не питаннями війни і миру. А саме це – ключові для країни завдання сьогодні. І в їх вирішенні важливі прямі переговори з Росією.

"На Путіна стільки наклеїли ярликів: і "рятівник", і "збирач земель руських", і "миротворець" і "той, хто врятує від фашистів, правосеков і бандерівців". Тому шукати взаєморозуміння і говорити необхідно саме з Путіним", – сказав Геннадій Москаль.

Він також підкреслив, що Віктор Медведчук – єдиний, хто може поставити новий формат переговорів і отримати результат. Поки ж, за його словами, нова влада тільки поміняла переговірників у Мінській контактною групі, щоб створити ілюзію, що щось робиться. Але результату немає, тому необхідно діяти інакше. Геннадій Москаль зазначив, що навіть якщо це будуть "непопулярні кроки, і "праві" будуть виступати і палити шини", потрібно щось міняти, іншого виходу немає.

"Я скажу те, чого ніхто не хоче почути ні в нашому суспільстві, ні у владі. Без Медведчука вони нічого в Мінську не зроблять, бо Медведчук – єдиний, з ким готовий говорити Путін", – заявив колишній голова Луганської ОДА.

Геннадій Москаль також нагадав, що Віктор Медведчук, голова політради "Опозиційна платформа – За життя", не на словах, а реальними справами вже не раз довів свою ефективність як парламентера.

"Медведчук, як відомо, займався обміном полоненими, і начебто нікому не заважав, привозив наших людей додому. Я особисто запитував у нього, чому припинилися обміни в певний момент. Адже більшість обмінів відбувалося через Луганську область, і вони не могли відбуватися так, щоб про це не знав глава адміністрації. Тому я був у курсі справ, так як очолював тоді ВГА. Те, що полонених возив Медведчук, я бачив. А інших, тих, хто говорив з трибуни Верховної Ради або на телебаченні, що когось визволяли, нікого не бачив. А Медведчук приводив людей на українську сторону, потім забирав їх людей і віз туди", – розповів Москаль.

За його словами, сьогодні українській владі варто було б надати Віктору Медведчуку відповідні повноваження, щоб він міг офіційно займатися переговорами.

"Щоб проводити якісь переговори, Медведчук має мати повноваження. У часи Порошенко Медведчук займався тільки питаннями обміну. На інше його не уповноважували", – зазначив Москаль.

Він також застеріг, що українці не можуть весь час бути заручниками ситуації, коли хтось когось боїться, хтось переживає за свій рейтинг або імідж. У такій ситуації Україна ризикує опинитися у вічному конфлікті, як це відбувається між Північною і Південною Кореями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!